ȘtiriTop News

Noul Sherpa A2M prezentat oficial la Eurosatory 2022

Producătorul francez de vehicule militare Arquus, parte a Volvo Group, a prezentat noul mortier mobil avansat Sherpa A2M la Eurosatory 2022.

Noul Sherpa A2M este un răspuns la provocările tactice pe care le ridică artileria în confruntările de mare intensitate: mobilitate, protecție, suport apropiat pentru trupele din teren și capacitate mobilă de contra-baterie la un cost foarte scăzut în comparație cu un tun autopropulsat convențional.

Sherpa A2M combină mobilitatea excelentă a unui Sherpa Light, vehicul propus de Arquus și Armatei Române, cu sistemul de mortiere detașabile NTGS și tunul de mortieră Thales de calibru 120 mm într-o nouă soluție tehnică complet integrată.

Suport pentru infanterie sau forțele speciale

Colaborarea dintre Arquus, NTGS și Thales a permis crearea unei soluții cuprinzătoare, care oferă o soluție unică de suport indirectă pentru infanterie, pentru lupta colaborativă și forțele speciale, precum și pentru unitățile de artilerie autonome care caută un nivel ridicat de mobilitate și protecție.

VEZI ȘI: Volvo investește într-o companie specializată în reutilizarea bateriilor

Datorită capacităților tunului Thales, Sherpa A2M poate transporta muniție de 120 mm și, în viitor, muniție de mortier ghidată cu laser. Grație acestei eficiențe și precizii mai mari, poate obține efecte operaționale similare cu mult mai puține focuri de armă.

NTGS își aduce expertiza în domeniul sistemelor de control al focului situat în partea din spate a vehiculului. Acest sistem transmite informații despre ținte și punctele de interes, ceea ce reprezintă un avantaj strategic semnificativ în teren.

Din aceeași categorie...

Back to top button