SigurantaȘtiriTehnologie

Noul sistem de frânare AEBS-3 oferit standard pe toate modele DAF

Pentru a asigura un nivel crescut de siguranță în trafic, DAF va echipa standard toate modele sale (XF, CF și LF) cu noul sistem de frânare în caz de urgență AEBS-3.

Ajuns la a treia generație, sistem de frânare în caz de urgență AEBS poate asigura frânarea autonomă, de la viteze de până la 80 km/h, pentru evitarea coliziunilor cu vehicule staționare sau în mișcare. Este o tehnologie avansată, oferită împreună cu sistemele de control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC) și de asistență la coliziune frontală (FCW).

Noul sistem de frânare AEBS-3 oferit standard pe toate modele DAF

Pentru noul sistem de frânare în caz de urgență AEBS-3, DAF utilizează un radar dual care incorporează 16 antene, față de 7 câte avea generația anterioară, asigurând detecția atât în imediata apropierea a camionului, cât și la distanță mai mare.

VEZI ȘI: ADAC a inspectat 16 tuneluri rutiere din Europa, iar jumătate nu corespund normelor de siguranță în vigoare

Sistemul este prevăzut cu cel mai performant senzor din clasa sa, având cea mai lungă rază de acțiune din industrie, de până la 250 de m, față de 200 m la generația precedentă, ceea ce permite identificarea din timp a unor situații potențial periculoase.

Iar radarul pentru distanțe scurte are un unghi de vizibilitate inegalabil de 120 de grade față de 50 de grade la generația anterioară, permițând astfel șoferului să prevadă cât mai devreme situațiile în care alte vehicule îi taie calea, chiar și în condiții meteo dificile ori cu vizibilitate scăzute, cum ar fi pe timp de ceață sau soare puternic.

Noul sistem de frânare AEBS-3 va echipa standard pe toate modele DAF

Sistem de frânare în caz de urgență funcționează împreună cu sistemele de frânare și stabilitate a vehiculului. La un pericol iminent de coliziune, sistemul emite avertizări sonore și vizuale și transmite un impuls tactil de frânare, iar dacă șoferul nu reacționează, camionul inițiază automat frânarea de urgență pentru a evita sau diminua impactul coliziunii.

Până la 80 km/h
Sistemul AEBS-3 poate asigura frânarea de urgență în mod autonom de la o viteză de până la 80 km/h în vederea evitării unui impact cu vehicule staționare și în mișcare. Drept rezultat, sistemul reduce automat și cât mai mult posibil din viteza impactului cu obiecte în mișcare sau care staționează în fața vehiculului, în condițiile în care șoferul nu reacționează la o situație periculoasă.

Noul sistem de frânare în caz de urgență AEBS-3 este o dotare standard pe toate camioanele DAF LF, CF și XF.

Din aceeași categorie...

Back to top button