Știri

Noul sistem de taxare din Bulgaria ar putea genera timpi de așteptare mai mari la frontieră

În perioada 24 februarie – 01 martie 2020, există riscul creșterii timpului de așteptare la punctele de frontieră, din cauza noului sistem de taxare e-TOLL.

Începând cu data de 1 martie 2020, autoritățile bulgare vor da în folosință sistemul e-TOLL de taxare rutieră în baza distanței parcurse pentru autovehiculele de peste 3.5 tone.

Noul sistem de taxare din Bulgaria ar putea genera timpi de așteptare mai mari la frontieră

Vigneta electronică bulgară, cu valabilitate de o săptămână, destinată acestei categorii de autovehicule va mai putea fi achiziționată doar până la data de 23 februarie 2020.

În perioada 24 – 29 februarie 2020, pentru autovehiculele de peste 3.5 tone vor putea fi achiziționate doar vignete electronice bulgare cu valabilitate de o zi.

Începând cu data de 1 martie 2020, Departamentul ”BGTOLL” al Agenției Executive ”Infrastructură Rutieră” din cadrul Ministerului Transporturilor, Comunicării și Tehnologiei Informaționale din Bulgaria, responsabil cu gestionarea problematicii implementării noului sistem e-TOLL și colectării taxelor de drum aferente, va organiza echipe mobile ce vor asigura informarea și sprijinirea șoferilor în vederea obținerii autorizațiilor necesare, în vederea prevenirii formării de coloane.

Informații  suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.bgtoll.bg cu privire la e-vignetă și noul sistem e-TOLL (informațiile sunt disponibile și în limba română) și la link-ulhttps://www.mvr.bg/gdgp cu privire la situația traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare (informațiile, la acest moment, sunt disponibile doar în limba bulgară).

De asemenea, pentru informații actualizate privind starea actuală a drumurilor, se recomandă utilizarea aplicației gratuite LIMA (deocamdată doar în limba bulgară) https://lima.api.bg/, accesarea paginii de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg sau apelarea numărului de telefon 070013020 (non-stop).

În cadrul Agenției menționate funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Din aceeași categorie...

Back to top button