Noul sistem de taxare din Cehia va genera cozi pe zeci de kilometri la frontiere

Noul sistem de taxare din Cehia va genera cozi pe zeci de kilometri la frontiere

CzechToll avertizează că transportatorii străini care nu și-au înregistra electronic camioanele în noul sistem de taxare din Cehia, vor face cozi de zeci de kilometri la frontiere în luna decembrie.

Începând cu 1 decembrie 2019, un nou sistem de taxare a vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone va fi introdus în Cehia.

Odată cu introducerea acestui nou sistem, aparatele de bord (OBU) actuale nu vor mai fi funcționale.

Astfel, pentru a primi din timp noul aparat de bord (OBU) este necesar ca toate vehiculele comerciale de peste 3.5 tone să fie înregistrate într-un nou sistem electronic de plată.

Având în vedere interesul scăzut al transportatorilor străini mici și mijlocii de a se înregistra pentru a-și asigura în avans noile aparate de bord, CzechToll se așteaptă la grave probleme de trafic.

Cozile de la frontierele Cehiei se vor întinde pe zeci de kilometri în luna decembrie, atunci când noul sistem de taxare va intra în vigoare, iar timpii de așteptare pentru preluarea unui aparat de bord pot ajunge și până la 10 ore. Evident, cozile de camioane vor afecta și fluxul autoturismelor.

Până la 10 noiembrie 2019, transportatorii au înregistrat 196.000 de vehicule în noul sistem de taxare, aproximativ 43% din numărul total estimat.

Cele șapte săptămâni de la deschiderea înregistrărilor au fost suficiente pentru ca transportatorii mari să înregistreze toate cele 171.000 de vehicule. În aceeași perioadă, transportatorii mici au înregistrat doar 25.000 de vehicule (8% din numărul planificat).

VEZI ȘI: După, Olanda și Germania, Uber Freight s-a lansat și în Polonia

Modelul de trafic, bazat pe trecerea reală a camioanelor prin trecerile individuale de frontieră, indică numărul de șoferi care vor trebui să obțină un aparat la bord la primul punct de vânzare la intrarea în Cehă.

Probabil va exista o situație critică la Lanžhot, unde cozile pot ajunge până la 44 de kilometri, la Bohumín (40 km) și la Český Těšín (22 km). De asemenea, cozi de zece kilometri vor fi și la Mosty u Jablunkova, Náchod și Krásný Les.

Complicațiile de circulație nu sunt excluse nici în punctele de vânzare interioare și nici la alte treceri de frontieră.

CzechToll a informat despre rezultatele modelului de trafic Direcția Rutieră și Autostrăzi din Cehă și a propus măsuri, care sunt discutate cu autoritatea contractantă, Administrația Vamală și poliția cehă.

Măsurile luate vor fi prezentate în cel mai scurt timp alături de un model de trafic actualizat și numărul de vehicule înregistrate.

Transportatorii se pot înregistra online pe www.mytocz.eu și pot primi aparatul de bord prin poștă. Înregistrarea este disponibilă și prin intermediul emitenților de carduri de combustibil, la peste 200 de puncte de vânzare și la 15 sucursale selectate ale Camerei de Comerț.

Informații complete despre noul sistem de taxare din Cehia pot fi găsite pe www.mytocz.eu sau la linia non-stop pentru clienți: +420 243 243 243.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.