ȘtiriUtilitare ușoare

Noul Sprinter furgon costă 46.272 de euro în Germania

Noua generație Mercedes-Benz Sprinter a fost prezentată în urmă cu câteva luni. Acum, producătorul german a anunțat că acceptă comenzi pentru noul Sprinter.

Noul Sprinter furgon costă 46.272 de euro în Germania

Versiunea de bază furgon (panel van) cu ampatament standard are un preț de pornire pe piața din Germania de 46.272 de euro fără TVA. Versiunea șasiu pleacă de la 43.652 de euro fără TVA.

Sistemul de tracțiune integrală oferit pe Sprinter poate fi activat și în mers, până la viteze de maxim 10 km/h. În mod normal, Sprinter 4×4 distribuie cuplul către cele două punți în procent de 35% pe față, respectiv 65% pe spate.

Sistemul de control al tracțiunii are o contribuție majoră pentru manevrabilitate. Iar noul Sprinter oferă un sistem denumit Adaptive ESP dezvoltat special pentru versiunea cu tracțiune integrală.

Sistemul ASR poate fi dezactivat la nevoie, iar unul dintre exemple se referă la situațiile cu aderență scăzută.

După dezactivare, sistemul ASR își intră în drepturi imediat ce utlitara trece de 40 km/h. Indiferent de situație, sistemul ESP rămâne activ.

Noul Sprinter va fi echipat și cu un sistem care detectează automat încărcarea și centrul de greutate, astfel încât parametrii sistemului ASR vor funcționa diferit.

VEZI Și: Noua anvelopă Michelin X Multi Energy pentru transport regional

Tot pe lista de sisteme de asistență, clienții vor găsi și tehnologia Downhill Speed Regulation (DSR) care menține viteza de coborâre a unei pante.

Noul Sprinter furgon costă 46.272 de euro în Germania

Mercedes-Benz va oferi și o versiune echipată cu reductor pentru momentele dificile. Deși Sprinter nu este un off-roader, ci o utilitară, nemții spun că valorile următoare te vor ajuta și în teren accidentat.

Unghiul de atac al versiunii de 3.5 tone și 4×4 este de 26 de grade, iar cel de degajare măsoară 25 de grade.

Din aceeași categorie...

Back to top button