Noul tahograf VDO DTCO 2.2 dezvoltat de Continental

Din martie 2019 va fi implementat tahograful inteligent

Divizia de vehicule comerciale şi soluţii aftermaket pentru afacerea de transport Continental, a adus o serie de îmbunătăţiri modelului de tahograf VDO DTCO 2.2, pentru o utilizarea eficientă, comodă şi sigură.

Printre noile caracteristici ale noii generaţii de tahografe digitale, amintim de rapiditatea descărcării datelor privind raportul perioadelor de condus şi odihnă. Mai mult, performantă şi stabilitatea sistemului au fost îmbunătăţite comparativ cu modelul DTCO 2.1. Ca rezultat, companiile de transport şi managerii de flote beneficiază de un instrument care nu numai că le permite să respecte reglementările în vigoare, ci şi să stimuleze profitabilitatea flotelor şi implicit a companiei. Noua versiune de tahograf digital VDO DTCO 2.2 este disponibil în toată Europa începând cu iulie.

O eficienţă mai mare
Una dintre cele mai importante îmbunătăţiri aduse lui VDO DTCO 2.2 o reprezintă înglobarea unui calculator de bord inteligent care informează şoferul continuu despre orele de condus şi perioadele de odihnă rămase. Având algoritmi îmbunătăţiţi şi capacitatea controlului plauzibilităţii, acesta afişează orele de condus şi pauzele rămase cu şi mai mare precizie, luând în calcul pentru prima dată caracteristicile speciale ale perioadelor petrecute pe feriboturi şi trenuri. În plus, afişările extinse informează conducătorul auto cât timp mai are de petrecut în spatele volanului înainte de următoarea pauza săptămânală normală. Această nouă caracteristică face posibilă planificarea, în avans, a timpului de conducere rămas până la sfârşitul săptămânii. Drept urmare, şoferii îşi pot calcula şi mai eficient orele de condus şi perioadele de odihnă.

Noul tahograf VDO DTCO 2.2 dezvoltat de Continental

Descărcarea datelor semnificativ îmbunătăţită
Descărcarea manuală a datelor continuă să fie un consumator mare de timp în afacerea de transport, de aceea, VDO DTCO 2.2 vine cu îmbunătăţiri semnificative la acest capitol. Graţie unei proceduri de înregistrare optimizate şi a unui flux îmbunătăţit, datele pot fi descărcate până la de trei ori mai repede.

Ergonomie optimizată şi control deplin
Producătorii de camioane şi şoferii profesionişti beneficiază de integrarea consolidată a noului tahograf digital în arhitectura vehiculului. Mai mult, funcţii tahografului pot fi acum operate prin intermediul interfeţelor de utilizator prezente în vehicul, cum ar fi ecranul tactil sau telecomanda montată pe volan. Şoferii care utilizează telefoanele inteligente sau tabletele se pot bucura de aceleaşi funcţii, prin intermediul aplicaţiei pilot VDO TIS-Web şi VDO DTCO SmartLink. Funcţiile rapide de introducere manuală a datelor de utilizare reprezenta un alt avantaj cheie. Astfel, de exemplu, perioadele de repaus pot fi preconfigurate utilizând meniul de introducere a datelor noi, în aplicaţia TIS-Web Driver şi apoi transferat la DTCO 2.2 în vehicul, la simplă apăsare a unui buton. Operaţiunea complexă de înregistrare a timpilor folosind butonul cu 4 funcţii al tahograful este acum un lucru de domeniul trecutului. De asemenea, intrarea în ţara de origine, de destinaţie şi printarea se pot face acum uşor şi rapid.

Nou, stabile şi cu un design subţire
Pe lângă îmbunătăţirile aduse la partea de programare, inginerii Continental au reanalizat şi design-ul tahografului VDO DTCO 2.2. Astfel, acesta este mai subţire decât versiunea pe care o înlocuieşte, prezentând un aspect modern şi simplu. Design-ul cu muchii rotunjite ale panoului frontal, permite integrarea sa perfectă în interiorul oricărui camion.

DTCO furnizează date despre vehicul pentru managementul eficient al flotei
Pe lângă poziţia GPS furnizată cu ajutorul DTCO GeoLoc, tahograful digital destinat pieţei pieselor de schimb şi echipărilor retrofit poate înregistra date, cum ar fi consumul de combustibil, greutatea totală a vehiculului său datele de diagnosticare, prin intermediul programului de management VDO TIS-Web.

Follow #infotrucker