Auto

Noul Touareg a fost prezentat oficial în România (VIDEO)

După premiera mondială din China, noul Touareg a fost prezentat oficial și în România în cadrul Salonului Internațional Auto București 2018.

Noul Touareg este un model de referință în cea mai mare ofensivă de modele şi de tehnologie a mărcii Volkswagen, aratând consumatorilor ce știu să facă inginerii şi designerii săi.

Noul Touareg a fost prezentat oficial în România (VIDEO)

Noua generație Touareg ocupă un loc de bază în segmentul SUV-urilor premium, având un design expresiv, sisteme inovatoare de operare, confort şi siguranţă, la care se adaugă materialele de calitate superioară utilizate și finisajele excelente.

Echipat cu dotări în materie de conectare de ultimă oră şi o combinaţie unică de sisteme de asistență, confort, iluminare și multimedia, noul Touareg cartografiază drumul spre viitor.

Pe perioada SIAB 2018, clienții din România interasați de noul Touareg pot rezerva un model cu motorizare V6 de 231 CP începând de la 42.990 euro.

Totodată, cel mai mare SUV din gama Volkswagen oferă segmentului său un plus de dinamism.

Cele două modele precedente din această familie au înregistrat vânzări totale de un milion de exemplare la nivel mondial. Cel mai avansat Volkswagen în acest moment, modelul Touareg este unul confortabil şi dinamic și are potenţialul de a naște pasiuni în rândul şoferilor care apreciază tehnologia şi pun preţ pe design, chiar dacă aceștia conduc alte tipuri de automobile Premium. Astfel, este foarte probabil ca modelul să atragă numeroși clienți din grupuri-țintă noi.

Innovision Cockpit în premieră
Noul Touareg vine echipat cu Innovision Cockpit, care constă într-o unitate de comandă integral digitalizată.

Această unitate îmbină instrumentele digitale de bord (Digital Cockpit cu display de 12 inchi) cu sistemul multimedia de top Discover Premium (cu ecran de 15 inchi) unindu-le într-o singură unitate care permite utilizarea tuturor funcțiilor, oferă informaţii, permite comunicarea şi asigură divertisment. Această unitate funcţionează aproape integral fără taste sau butoane clasice.

Noul Touareg a fost prezentat oficial în România

Activ mereu, cu sistem de comandă intuitivă și opțiuni de personalizare maximă Innovision Cockpit din dotarea noului Touareg oferă azi interiorul digital al viitorului.

Șoferul este în centrul atenţiei
Cu Innovision Cockpit, șoferul poate adapta sistemele de asistență şi setările dinamice şi de confort, pentru a corespunde preferințelor proprii. Șoferul poate personaliza în permanenţă maşina, ceea ce îi deschide o nouă lume, în care utilizatorul şi pasagerii nu trebuie să se adapteze la automobil, ci automobilul se adaptează la ocupanții săi.

Noul SUV Volkswagen poate fi configurat ca un smartphone nou pentru a satisface preferințele şi nevoile personale ale fiecăruia. Acest lucru este posibil datorită numărului mare de sisteme şi programe interconectate, controlate prin intermediul interfeţei digitale şi a volanului multifuncţional.

VEZI ȘI: Toyota Mirai prezentat de japonezi în premieră națională la SIAB 2018

Îmbinarea sistemelor de asistență, cu cele de control a caracteristicilor dinamice şi cu dotările de confort. Touareg oferă cea mai largă gamă de sisteme de asistenţă, de control a caracteristicilor dinamice şi de dotări pentru confort integrată vreodată într-un autovehicul Volkswagen.

Noul Touareg a fost prezentat oficial în România

Printre acestea se numără tehnologii precum: funcţia de asistenţă pentru vizibilitatea pe timp de noapte numită Nightvision (detectează pe timp de noapte persoanele şi animalele cu ajutorul camerei cu infraroşu), asistentul pentru ambuteiaje şi porţiuni de drum în lucru (accelerare, frânare şi direcţie parţial automatizate şi menţinerea benzii de rulare la viteze de până la 60 km/h), asistentul pentru intersecţii, direcția activă pentru tracţiunea integrală (noul Touareg devine la fel de manevrabil ca un automobil compact), noul sistem electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării cu braţe stabilizatoare controlate electro-mecanic, farurile IQ.Light – echivalentul farurilor Matrix de la Audi, şi display-ul head-up proiectat direct pe parbriz.

Şoferul dispune la bordul modelului Touareg de toate aceste sisteme, prin intermediul unei singure interfeţe. Sistemele sunt  interconectate prin intermediul unei unităţi de comandă noi şi centralizate, lucrând neobservate în fundal. Călătoriile devin astfel mai sigure, mai confortabile şi mai intuitive ca niciodată.

Mai mare, dar mai ușor
A treia generaţie a modelului Touareg a crescut în dimensiuni. În ciuda faptului că este mai lat și mai lung, în comparaţie cu modelul precedent, noul Touareg este cu 106 kg mai ușor, mașina fiind realizată în proporţie de 48% din aluminiu şi 52% din oţeluri speciale high-tech.

Noul Touareg a fost prezentat oficial în România

Noile dimensiuni influenţează pozitiv atât proporţiile automobilului, cât şi spaţiul interior. Lungimea adiţională a permis, de exemplu, mărirea semnificativă a volumului portbagajului, de la 697 la 810 de litri (cu bancheta în poziţie normală). De altfel, acesta are cel mai mare portbagaj din segment.

Ruloul care acoperă portbagajul protejează bagajele de privirile curioase ale trecătorilor şi, opţional, poate fi deschis şi închis electric.

Motorizări V6
Volkswagen va lansa Touareg în Europa în anul 2018, mai întâi cu două motoare diesel de 170 kW / 231 CP şi 210 kW / 286 CP. Ulterior vor fi incluse în gamă un motor V6 pe benzină (250 kW / 340 CP) şi un turbodiesel V8 (310 kW / 421 CP). Pentru piața din China este pregătit un sistem de propulsie hibridă plug-in cu puterea sistemului de 270 kW/367 CP. Termenul exact de lansare a acestuia în Europa nu a fost încă decis.

Ofensiva SUV-urilor Volkswagen
Noul Touareg din 2018 reprezintă un pas important în cea mai mare ofensivă de produs şi de tehnologie din istoria mărcii Volkswagen. În cadrul acestei campanii, gama SUV-urilor va fi, de asemenea, extinsă. În prezent, aceasta este compusă din noul T-Roc, Tiguan, noul Tiguan Allspace (Europa), Tiguan L (China), noul Atlas (SUA) şi Teramont (China), precum şi noul Touareg, modelul de vârf al gamei SUV-urilor Volkswagen. T-Cross va extinde gama SUV-urilor în celălalt capăt al gamei.

De asemenea, a fost decisă lansarea primului SUV electric al mărcii Volkswagen, respectiv modelul I.D. CROZZ. Acest model va intra pe piaţă în anul 2020.

Cele mai mari pieţe pentru a treia generaţie a modelului Touareg sunt China, Europa şi Rusia.

Din aceeași categorie...

Back to top button