Camioane

Noul Volvo FH16 750 XXL „No Surrender” a lui Harry van Dalen

Volvo Trucks BAS Truck Center din Olanda i-a livrat lui Harry van Dalen un nou camion Volvo FH16 750 XXL spectacululos.

La fel ca predecesorul său Volvo FH16 750 cu tema „Bon Jovi”, premiat cu titlul de „Cel mai frumos camion” în cadrul Truckstar Festival 2017, noul Volvo FH16 750 XXL a lui van Dalen are, de asemenea, o temă specială, design-ul exterior și interior fiind un tribut adus lui Bruce Springsteen.

Noul Volvo FH16 750 XXL „No Surrender” a lui Harry van Dalen

De peste 25 de ani, Harry van Dalen transportă materiale de construcție, în special cărămidă, folosind doar camioane Volvo. În prezent, acesta deține trei camioane și lucrează în companie cu fiul său, care conduce unul dintre camioane.

„Obișnuiam să fac mult transport internațional, dar în ultimii ani fac doar curse de o zi în Olanda și Germania. Este mai profitabil și mai plăcut pentru familie”, explică van Dalen.

Noul Volvo FH16 750 XXL „No Surrender” este al șaselea camion Volvo și un altul cu cel mai puternic motor Volvo de 750 CP.

Noul Volvo FH16 750 XXL „No Surrender” a lui Harry van Dalen

„Am început cu un cap tractor de 420 CP și apoi am condus achiziționat 520, 610, 700 și 750 CP. Volvo FH16 750 este un camion grozav. Puterea motorului este utilizată în mod optim în această muncă grea, însă apeși puțin accelerația și a dispărut”, spune cu entuziasm acesta.

Un adevărat camion de show

La fel ca și camioanele anterioare, noul Volvo FH16 750 al lui Harry este un adevărat camion de show. De exeteriorul camionului s-a ocupat firma olandeză Van Kessel Truckstyling, specializată în astfel de proiecte, iar interiorul a fost realizat de M&M Truck Design din Ridderkerk. Cele două firme au adaptat complet cabina la dorințele lui Harry.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Planșa de bord este șlefuită netedă, patul inferior a fost desființat, iar în locul lui a fost montat un corp cu boxe audio Marshall și un televizor. De asemenea, volanul a fost înlocuit cu unul old school. Întregul interior a fost, de asemenea, tapițat cu piele maro închis și Alcantara crem.

La fel ca și data trecută, vopseaua a fost furnizată de MW Designs de la Schijndel. Design-ul exterior include liniile de acum recunoscute Harry van Dalen. Desigur, tema Bruce Springsteen este ușor de recunoscut pe cabină. De altfel, „No retreat, no surrander” o adaptare a unui vers din refrenul melodiei „No Surrender”, este afișat vizibil pe parbriz.

Van Dalen spune că versul descrie de fapt stilul său de viață foarte pe scurt, acela de a nu da niciodată înapoi și a nu renunța niciodată.

Munca mea este hobby-ul meu

Întrebat care este motivul pentru care ai investi într-un camion personalizat, van Dalen a explicat că este în sângele său să facă asta.

„Îmi plac lucrurile frumoase și cred că acestea sunt foarte valoroase. Munca mea este hobby-ul meu. Îmi place să o fac. Dacă îți place munca ta, atunci ești doar o persoană fericită. Este de fapt un fel de pasiune. Trăiești o singură dată și cred că ar trebui să faci lucruri care te fac fericit”, explică el.

Noul Volvo FH16 750 XXL „No Surrender” a lui Harry van Dalen

Noul camion Volvo al lui Harry van Dalen are cabina Globetrotter XXl și este echipat cu direcție dinamică Volvo cu asistență la stabilitate și asistență la păstrarea benzii de rulare, care reduce riscul accidentelor produse de derapaje, faruri adaptive și cameră pentru unghi mort pe partea dreaptă, care ajută șoferul la viraje de dreapta, și suspensie pneumatică pe toate axele, care oferă, pe lângă un rulaj lin pe autostradă, și o gardă la sol mai mare pe teren accidentat.

În față, camionul are montat un bullbar masiv, iar pe acoperiș o bară cu șase proiectoare cu LED, sub care a fost montată o reclamă luminoasă pe care stă scris numele companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button