Volvo FH16 Euro 6 va fi lansat in martie

Volvo Trucks a anunţat încă de la sârşitul anului trecut că în această primăvară va lansa varianta Euro 6 a celui mai puternic camion din gama, modelul FH16. Cu o nouă generaţie de propulsoare de 16 litri, FH16 se conformează standardelor stricte referitoare la emisii, răspunzând în acelaşi timp şi cerinţelor clienţilor legate de performanţă şi productivitate în cele mai dificile condiţii de operare.

Noua gamă de motoare Euro 6 vine în trei variante de putere: 750 CP şi 3.550 Nm, 650 CP şi 3.150 Nm respectiv 550 CP şi 2.900 Nm. Toate cele trei propulsoare sunt echipate cu transmisia automatizată Volvo, I-Shift. Versiunea de 550 CP este disponibilă şi în varianta de 2.800 Nm cu schimbător manual de viteze.

Volvo FH16 Euro 6 va fi lansat in martie

Modelul Volvo FH16 este unul dintre cele mai puternice şi mai distinctive modele de pe piaţă, foarte apreciat de firmele de transport şi şoferii cu standarde ridicate pentru performanţă şi confort. Este utilizat, de exemplu, pentru transporturi grele în domeniul forestier sau pentru operaţiunile de transport mărfuri pe distanţe lungi. Cea mai recentă versiune a fost lansată în toamna lui 2012. Doar un an mai târziu, Volvo FH16 face pasul către Euro 6, având emisii de oxizi de azot şi particule considerabil mai mici. Vânzările modelului Volvo FH16 cu motor Euro 6 vor începe în martie iar demararea producţiei este planificată pentru începutul lui iunie.

În prezent, supremaţia pentru cel mai puternic camion Euro 6 este deţinută de celălalt producător suedez de camioane, Scania. Modelul R730 Euro 6 a fost lansat în a doua jumatate a anului trecut iar până la lansarea lui FH16 Euro 6 va ramane cel mai puternic model de pe piaţă.

Follow #infotrucker