Camioane

Noul Volvo FH16 promite să ducă productivitatea în transportul greu la alt nivel

Noul Volvo FH16 promite să ducă productivitatea în transportul greu la alt nivel, fiind mai conectat și mai inteligent ca niciodată.

Noul Volvo FH16, vârful gamei de camioane Volvo, combină cu succes noi caracteristici de siguranță, un mediu de lucru cu accent pe șofer și cele mai noi tehnologii în domeniu, pentru a le oferi clienților o productivitate sporită.

Noul Volvo FH16 promite să ducă productivitatea în transportul greu la alt nivel

Roger Alm, președintele Volvo Trucks, spune despre noul Volvo FH16 că ”poate gestiona cele mai solicitante activități de transport și le oferă, totodată, clienților și șoferilor tot ce este mai bun în acest sens”.

Mai îndrăzneț, mai sofisticat și mai rafinat ca niciodată, design-ul exterior al noului Volvo FH16 păstrează caracterul încrezător și imaginea de ”Bad Boy” consacrată în transportul greu.

Exteriorul este dominat de cele mai emblematice elemente de design ale generațiilor anterioare, precum noile farurile în forma literei V, repoziționate ușor spre exterior, și grila radiatorului, ambele elemente fiind redesenate.

În ceea ce privește cabinele, noul Volvo FH16 poate fi echipar cu cabină de dormit cu plafon jos, cabina de dormit, cabine Globetrotter, Globetrotter XL și Globetrotter XXL.

Un interior care atrage
Pentru a trage majoritatea șoferilor profesioniști, interiorul noului Volvo FH16 oferă un mediu de lucru confortabil și ergonomic, cu absolut to ușor de accesat de către șofer.

Interiorul a fost actualizat prin folosirea unei palete de culori noi și tapiserii care transmit calitate și exclusivitate.

Bordul este modernizat și include noi spații de depozitare practice și un panou de instrumente complet digital de 12 inch, de rezoluție superioară. Șoferul poate alege între patru tipuri de grafică pe ecran, în funcție de situația de deplasare și de informațiile pe care le preferă afișate.

Opțional, camionul poate fi echipat cu un ecran lateral de 9 inch, care poate asigura funcția de infotainment, navigație, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video.

VEZI ȘI: Cifre excelente în 2019 pentru Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks în România

Ecranul este ușor accesibil din poziția șoferului. Interacțiunea se poate realiza în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modalităților de vizualizare.

Atât panoul de instrumente, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi.

În noul Volvo FH16, schimbatorul de viteză a fost reproiectat la un standard premium și include simboluri iluminate de selecție a treptelor de viteză și noi moduri de deplasare, pentru o performanță optimizată.

Manevrabilitate și siguranță crescută
Sarcina utilă crescută pe puntea față și puntea motoare și punțile portante amplasate în fața punții motoare cu unghiuri de bracaj optimizate îmbunătățesc manevrabilitatea.

Pentru activități deosebit de dificile, noul Volvo FH16 poate fi echipat cu noua punte tandem de 38 de tone.

Noul Volvo FH16 vine echipat cu faruri cu fază lungă adaptivă, o premieră în segmentul camioanelor, despre care am scris când am prezentat noul Volvo FH.

Noul Volvo FH16 promite să ducă productivitatea în transportul greu la alt nivel

În ceea ce privește sisteme de asistență a șoferului, camionul vine echipat cu pilotul automat cu asistență la coborâre, controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Controlul electronic al stabilității, vine acum ca echipare standard.

Cei care n-au arici la buzunar, pot echipa camionului cu direcția dinamică Volvo, sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare și asistență de stabilitate.

Noul Volvo FH16 promite să ducă productivitatea în transportul greu la alt nivel

De asemenea, camionul este echipat și cu un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere afișat pe panoul de bord. Sistemul detectează semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.

Pentru o vizibilitatea îmbunătățită, camionul poate fi echipat opțional cu o cameră video montată pe oglinda din dreapta, care oferă o perspectivă complementară pe ecranul sistemului de infotainment asupra lateralei din dreapta.

Combinația perfectă pentru operațiuni dificile
Combinând motorul de 16 litri cu puteri de până la 750 CP/3.550 Nm, cu o manevrabilitate îmbunătățită, cea mai recentă tehnologie de siguranță și cea mai bună asistență pentru șofer, noul Volvo FH16 oferă productivitate superioară pentru cele mai dificile activități de transport.

La fel ca modelul FH, noul Volvo FH16 este disponibil cu nou contract de service Volvo Flexi-Gold.

Din aceeași categorie...

Back to top button