Camioane

Noul Volvo FM vine cu o nouă cabină și un nivel mai ridicat de confort

Așa cum anticipam în ianuarie 2020, Volvo Trucks a lansat noul Volvo FM, un camion agil, care oferă un nivel mai ridicat de confort, siguranță și productivitate.

La fel ca și modelele mai mari din gamă, noul Volvo FM vine cu o nouă cabină și numeroase îmbunătățiri.

Noul Volvo FM vine cu o nouă cabină și un nivel mai ridicat de confort

Volvo spune despre noul Volvo FM că este ”un birou mobil conceput pentru șoferi”, respectiv ”cel mai adaptabil cal de povară” din gama sa de camioane, și sincer, n-avem cum să-i contrazicem.

Noul Volvo FM vine cu o cabină mai luminoasă, care oferă un spațiu interior suplimentar de până la un metru cub. Acest lucru a fost posibil prin reproiectarea stâlpilor A. În plus, noua opțiune de înclinare a coloanei volanului oferă o poziție mai ergonomică pentru șofer în timpul deplasării.

De asemenea, camionul vine echipat cu o tehnologie inteligentă care susține atenția pe care Volvo o acordă creării unui birou mobil de excepție pentru șoferi.

Volvo a păstrat la exterior limbajul de design nordic, unul simplu, dar totodată sofisticat. Noul Volvo FM vine cu o nouă formă aerodinamică, cu linii distinctive în partea frontală și cu o linie emblematică elegantă, care urmărește toată partea laterală a noii cabine. De asemenea, camionul vine cu oglinzi noi, preluate de la modelele din gamă mai mari.

Noul Volvo FM vine cu o nouă cabină, interior modern și motoare pe gaz

În plus, noile faruri cu halogen sau LED, repoziționate pentru o mai bună aerodinamică, logo-ul și grila frontală superioară cu un nou model de linii îi oferă camionului un aspect îndrăzneț și încrezător.

Un interior modern
Interiorul este îmbunătățit prin noul panou de bord care oferă mai mult spațiu de depozitare, culori noi și un instrumentar de bord digital cu ecran de 12 inch, cu o interfață ușor de utilizat, pe care șoferul poate vedea cu ușurință informații importante și poate alege între patru tipuri de vizualizări în funcție de situația de deplasare.

Panoul de instrumente este pregătit pentru actualizări viitoare și servicii de conectivitate, fiind conceput pentru a simplifica interacțiunile șoferului și pentru a reduce factorii perturbatori atunci când accesați informații importante.

Opțional, noul Volvo FM poate fi echipat cu un ecran lateral de 9 inch pentru funcția de infotainment, navigație, informații de transport și afișare a imaginilor camerei video montată pe oglinda din dreapta, care oferă o perspectivă complementară asupra fiecărei părți a camionului.

VEZI ȘI: Zeci de camioane ale VOS Logistics sechestrate de autoritățile belgiene

Informațiile afișate pe ecran pot fi accesate prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau prin touchscreen. Atât panoul de bord, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi.

Mai mult confort pentru șofer
Noul Volvo FM este disponibil cu cabină de zi, cabină de zi cu plafon jos, cabină de dormit joasă, cabină de dormit, cabină Globetrotter și cabină pentru echipaj.

Noua cabină de dormit a fost actualizată cu un pat înălțat și posibilități de depozitare îmbunătățite, inclusiv un compartiment mare de depozitare sub pat și un spațiu de depozitare în partea de sus, cu panouri LED în separatoarele pentru compartimente.

Noul Volvo FM vine cu o nouă cabină și un nivel mai ridicat de confort

Acum, deplasarea de pe scaunul șoferului în pat este mai facilă grației noului schimbător de viteze, proiectat ergonomic și mai subțire. Confortul cabinei este îmbunătățit și printr-o izolare eficientă, care oferă protecție la frig, căldură și zgomot.

Noi caracteristici de siguranță
Pe lângă vizibilitatea îmbunătățită pentru șoferi, alte funcții suplimentare de siguranță de pe noul Volvo FM includ pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă, și ACC, care funcționează pentru orice viteză, până la 0 km/h.

Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi avertizarea de coliziune cu frână de urgență și controlul electronic al stabilității, vine acum ca echipare standard pentru noul autocamion.

Noul Volvo FM vine cu o nouă cabină și un nivel mai ridicat de confort

Opțional, noul Volvo FM poate fi echipat cu direcție dinamică Volvo, asistență pentru păstrarea benzii de rulare și asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Volvo FM oferă, de asemenea, un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere afișat pe panoul de instrumente pentru a-l atenționa pe șofer. Sistemul poate să detecteze semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.

Eficiența și un consum de carburant îmbunătățit
Varietatea configurațiilor disponibile de lanțuri cinematice și șasiuri dovedește că noul Volvo FM poate fi adaptat pentru a oferi o productivitate mai mare și economii de combustibil pentru o gamă largă de aplicații.

Îmbunătățirile aduse unghiurilor de bracaj pentru puntea motoare și pentru punțile portante amplasate în fața punții motoare îi asigură, de asemenea, camionului o manevrabilitate excepțională, care își dovedește pe deplin utilitatea, de exemplu, în traficul urban de mare tonaj.

Noul Volvo FM vine cu o nouă cabină și un nivel mai ridicat de confort

Pe multe piețe, Volvo FM este disponibil cu motorul Euro VI alimentat cu LNG, care oferă eficiență și performanță pentru consumul de combustibil la fel ca și camioanele diesel echivalente Volvo, dar cu un impact climatic mult mai mic.

 

Motorul cu gaz poate funcționa fie pe biogaz, care reduce emisiile de CO2 cu până la 100%, fie pe gaz natural care reduce emisiile de CO2 cu până la 20% în comparație cu versiuni diesel echivalente Volvo.

Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca „de la rezervor la roată”.

Din aceeași categorie...

Back to top button