Camioane

Noul Volvo FMX a ajuns deja la primii clienți

Volvo a demarat producția de serie a noilor camioane în urmă cu nici două săptămâni. Între timp, noul Volvo FMX a ajuns deja la primii clienți.

Compania olandeză MixTrans a comandat noul Volvo FMX într-o configurație specială, cu 5 axe. Aceasta permite o masă maximă de 49 de tone, având o sarcină utilă de 31,5 tone. Pentru a face față masei mari, MixTrans a echipat camionul cu un motor de 13 litri, în versiunea de 460 CP (cuplu maxim de 2.300 Nm).

Noul Volvo FMX a ajuns deja la primii clienți

Pentru că va folosi camionul preponderent în mediul urban, MixTrans l-a configurat și cu alte echipamente speciale. De exemplu, trei din cele 5 axe sunt directoare, pentru o manevrabilitate maximă în spații înguste. În plus, compania a optat pentru sistemul Volvo Dynamic Steering, cu asistare mai puternică la viteze mici.

Pentru o vizibilitate maximă în mediul urban, noua cabină a lui FMX are o linie a geamurilor foarte joasă. Astfel, geamurile înalte nu încap în totalitate în ușă când sunt coborâte, cursa fiind limitată de aripa roții. De asemenea, oglinzile sunt și ele noi, cu carcase mult mai mici.

VEZI ȘI: Cabină XXL și pentru noua generație de camioane Volvo

În plus, în suportul oglinzii din dreapta este montată o cameră video, care joacă rolul de asistent pentru punctul orb. Sistemul se activează automat când este acționat semnalizatorul, prezentând imaginea în ecranul de pe consola centrală.

MixTrans a mai optat și pentru o cameră pentru mers cu spatele. Accesul în cabină este facilitat de o scară flexibilă, rezistență la șocuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button