Noutățile Continental de la Busworld 2015

Noutățile Continental

Continental a prezentat în cadrul Busworld 2015 un portofoliu larg de noutăți, de la anvelope la soluții de management al flotei și siguranță.

Printre premierele de la stand s-au numărat panoul de bord complet configurabil, MultiViu Professional 12, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, ContiPressureCheck (TPMS) și o nouă generație de anvelope pentru autocar și autobuz, inlusiv o anvelopă de iarnă. În plus, Continental a prezentat și sistemul de camere ProViu Mirror și ProViu ASL360.

Sistemul ProViu Mirror oferă o alternativă practică și eficientă la oglinzile exterioare convenționale. Camere instalate pe fiecare parte a vehiculului, transmit imaginile către cele două ecrane montate pe stâlpul din dreaptă și cel din stângă. Tehnologia extinde considerabil zona de vizibilitate în comparație cu oglinzi exterioare convenționale și, maximizează siguranța în timpul călătoriei reducând simultan și consumul de carburant cu până la 2%.

Noutățile Continental de la Busworld 2015

ProViu ASL360 extinde aceste economii de costuri și siguranță mai mult, prin transferul de imagine în timp real al obiectelor din imediata vecinatate a vehiculului pe un ecran. Astfel, riscul de deteriorare atât a vehiculul în sine cât și al altor obiecte din jurul lui se reduce prin eliminarea unghiurilor moarte ale șoferului. Acest lucru facilitează virajul și întoarcerea în spații spații înguste.

De asemenea, Continental a mai prezentat un spațiu modular pentru șoferul de autobuz urban și interurban care respectă standardele VDV și EBSF. Design-ul modular creează un loc de muncă ușor de utilizat cu un aspect foarte flexibil, componentele sale putând fi adaptate la aplicații diferite. Înălțimea și înclinația sistemului pot fi, de asemenea, pe deplin adaptate, noul design oferind șoferilor de autobuz condiții de muncă mult mai ergonomice.

noutatile continental la busworld 2015

Software-ul pentru management al flotei
Tot în cadrul Busworld 2015, Continental a prezentat software-ul de management al flotei TIS-Web, care are ca scop creșterea eficienței flotei. În plus, software-ul evaluează datele vehicului, optimizând astfel managementului logistic și al vehiculelor, făcând fiecare sarcină zilnică mai ușoară.

A treia generație de anvelope pentru autobuze
Cea mai noua generație de anvelope Continental pentru autocar și autobuz oferă o soluție ideală indiferent de sezon, pentru o gamă largă de aplicații de la transport urban la regional și pe distanțe lungi. În cadrul standului, Continental a prezentat cele două noi modele de anvelope, Conti CityPlus HA3 295/80 R 22.5 și Conti Coach HA3 295/80 R 22.5. De asemenea, a fost prezentată și o anvelopă de iarnă, Conti UrbanScandinavia HA3 275/70 R 22.5. Această anvelopă poate fi folosită pe toate suprafețele de drum în timpul iernii, grație design-ului benzii de rulare format din numeroase muchii și caneluri.

Sistemul de monitorizare al presiunii
Sistemul inovator de monitorizare al presiunii în anvelope, ContiPressureCheck, este un alt mod de a îmbunătăți siguranța pe drumuri. Sistemul utilizează senzori în interiorul anvelopei pentru a măsura, în timp real, atât presiunea în anvelope cât și temperatura interioară a acestora. Datele sunt afișate șoferului pe un display. În cazul în care presiunea în anvelope se abate de la valoarea corectă specificată, ContiPressureCheck avertizează imediat șoferul. Astfel, pot fi luate măsuri pentru a remedia situația și a reveni presiunea aerului în anvelopa la nivelul său normal. În acest fel ContiPressureCheck își aduce un aport important la siguranța pasagerilor.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker