SigurantaȘtiri

Nu plecați la drum cu camionul acoperit de zăpadă sau gheață!

Poliția germană a emis o avertizare la adresa șoferilor de camion, prin care îi îndeamnă pe aceștia să nu plece la drum cu camionul acoperit de zăpadă sau gheață.

Zăpada sau apa care îngheață pe prelatele camioanelor iarna pot devin pericole reale pentru ceilalți șoferi din trafic dacă acestea se desprind și zboară pe carosabil în timpul mersului.

Nu plecați la drum cu camionul acoperit de zăpadă sau gheață!

Polițișii din Germania au supravegheat traficul în această perioadă și au observat numeroase camioane care circulau cu prelata remorci acoperită cu zăpadă și gheață puneau în pericol ceilalți participanți la trafic.

Șoferii din spate încercau să evite în ultimul moment bucățile de zăpadă sau gheață desprinse de pe camion. Astfel se pot declanșa astfel incidente în lanț care să se termine cu victime. Și, de cele mai multe ori, șoferii de camion nici nu realizează ce se întâmplă în spate.

Conform codului rutier din Germania, șoferul este obligat, înainte de plecarea în cursă, să curețe camionul și remorca de zăpadă și gheață. În caz contrar poate primi o amendă de 120 de euro și un punct pe carnet.

În cazul în care faptul că nu și-a curățat camionul duce la provocarea altor accidente amenda crește și se poate ajunge până la suspendarea permsiului de conducere sau chiar mai grav.

VEZI ȘI: Aeroportul din Frankfurt pregătește logistica pentru transportul vaccinului împotriva COVID-19

Poliția germană recomandă șoferilor să folosească stațiile de degivrare din parcările de pe autostradă sau orice alte instalații disponibile în benzinării sau parcări. De asemenea, recomandă transportatorilor să echipeze camioanele cu diverse sisteme care să ajute la prevenirea formării gheții și care să ajute la curățarea mai ușoară a prelatelor.

Șoferul este direct responsabil dacă pleacă în cursă cu mașina acoperită de zăpadă sau gheață. De asemenea, poliția de autostradă recomandă păstrarea unor distanțe mai mari între vehicule în această perioadă, mai ales dacă se observă depuneri de zăpadă și gheață pe mașina din față.

Din aceeași categorie...

Back to top button