„Nu vă opriți niciodată din învățat!” este îndemnul primului câștigător Scania YETD din istorie

„Nu vă opriți niciodată din învățat!” este îndemnul primului câștigător Scania YETD din istorie

După 11 ani de la triumful în prima ediție a competiției dedicată șoferilor profesioniști Scania Young European Truck Driver, Michele Sandri încă conduce camioane eficient și în condiții de siguranță.

Tânărul cu aliură de rock-star care a ridicat primul trofeu din istoria Scania YETD în 2003, s-a tuns, a lăsat deoparte ochelarii de soare și are nevoie de mai multe haine pentru a-i ține cald. „Am avut o mulțime de experiențe noi, atât ca un șofer profesionist cât și ca persoană”, spune el, adăugând că „meseria de șofer profesionist l-a maturizat cu siguranță”.

„Nu vă opriți niciodată din învățat!” este îndemnul primului câștigător Scania YETD din istorie
Michele Sandri - primul castigator Scania YETD

„Niciodată nu te opri să înveți și să te dezvolți” este sfatul lui Michele Sandri pentru șoferii profesioniști, concurenți în cadrul Scania Young European Truck Driver.

În prezent, Sandri transportă piatră concasată și pietriș de la o carieră de lângă Trento, în nordul Italiei, la diverse șantiere de construcții rutiere din regiune. Acesta spune că este un loc de munca ce i se potrivește perfect situației sale actuale de viață.

Timp pentru familie
Sandri a condus în cariera sa de șofer profesionist mai multe tipuri de camioane, însă, odată cu apariția fiului său lucrurile s-au schimbat. „În ultimii ani am condus multe tipuri diferite de camioane, iar de multe ori a trebuit să fiu departe de casa pentru perioademai lungi de timp. Acum am o familie cu un copil în vârstă de șapte ani, și îmi doresc să-mi petrec cât mai mult timp cu el. Locul de muncă actual, stabil, îmi permite să am mai mult timp pentru a-mi antrena fiul pentru curse de biciclete dar și a veni seara acasă.

Faptul că Sandri încă mai lucrează ca șofer profesionist este, spune el, dovada pasiunii pentru această profesie.

”M-am îndrăgostit de camioane în tinerețe, când am văzut camioane mari pe drumurile din zona în care copilăream și a căror motoare le ascultam. O dată cu înaintarea în vârstă mi-am dezvoltat respectul pentru șoferii profesioniști și industria de transport. Șoferii profesioniști de camion sunt vitali pentru comunitate. Fără noi, nu ar fi nici mâncare pe masă și nici drumuri pe care să conduceți vehiculele. Sunt mândru că fac parte din această breaslă!”

„Nu vă opriți niciodată din învățat!” este îndemnul primului câștigător Scania YETD din istorie

Astăzi Michele Sandri transportă pietriș de la o carieră în nordul Italiei la diverse șantiere de construcții rutiere. Este un loc de muncă, care îi permite să-și petreacă timpul cu familia sa în fiecare zi.

De la siguranță la eficiența de combustibil
Când Sandri a câștigat prima ediție a competiției Scania Young European Truck Driver din 2003, competiția a fost foarte mult axată asupra siguranței. Sandri a fost, evident, cel mai bun la manevrarea vehiculului în condiții de siguranță, dar a excelat și într-o altă zonă care de-a lungul anilor a crescut semnificativ eficiența consumului de combustibil.

„Din tinerețe am avut un stil de condus conservator, care mi-a permis să fiu eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Astăzi, conducerea economică este o condiție obligatorie pentru a fi un șofer profesionist, majoritatea angajatorii urmărind să-și reducă costurile de operare prin micșorarea consumului de combustibil”. Datorită legislației Uniunii Europene, Sandri consideră că astăzi profesia de șofer profesionist este mult mai solicitantă decât atunci când el a câștigat trofeul Scania YETD 2003.

Niciodată nu te opri din învățat!
În ultimul deceniu, Sandri a avut multe experiențe pe camioane diferite, care au contribuit în a-l ajuta să se dezvolte, cu un accent mai mare pe siguranță, astfel că, sfatul lui pentru toți șoferii profesioniști este acela de a „încerca diferite tipuri de transport! Veți învăța un pic aici și un pic de acolo. Cheia este de a nu vă opri niciodată din învățat și să vă dezvoltați.”

[nggallery id=54]

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.