Știri

Număr mare de incidente raportat în zona podurilor cu înălțimi joase în Marea Britanie

Număr mare de incidente raportat în Marea Britanie în zona podurilor cu înălțimi joase și foarte joase, conform raportului anual al unei comisii care înregistrează acest tip de incidente.

În raportul comisiei a fost notat faptul că problema a fost lăsată la mâna șoferilor, aceștia fiind cei care trebuiau să își stabilească rutele, dar fără să aibă posibilitatea să studieze zonele unde există poduri cu înălțimi joase și foarte joase.

Număr mare de incidente raportat în zona podurilor cu înălțimi joase în Marea Britanie

„Este dezamăgitor. Planificarea rutelor bazate pe risc pare să fie o responsabilitate pe care operatorii o lasă pe mâna șoferilor”, mai este notat în raport.

Au fost cazuri în care șoferii nu au primit tabele de conversie și, de asemenea, au fost lăsați să planifice rute fără acces la informații care ar putea identifica locurile cu probleme”, se arată în același raport.

De asemenea, raportul a scos în evidență ignoranța continuă cu privire la caracterul netransmisibil al licențelor atunci când un comerciant formează o companie cu răspundere limitată, iar mai apoi o afacere intră în lichidare.

VEZI ȘI: Transportatori elvețieni prinși că au încălcat sistematic legea cabotajului în Elveția

„Dincolo de problemele legate de siguranța rutieră, există costuri și consecințe uriașe în ceea ce privește verificarea și reparația, precum și întârzieri care afectează restul populației”, a mai fost notat în raportul comisiei.

Raportul a mai spus: „Uimitor, încă ne întâlnim cu titularii de licențe care operează vehicule cu tahografe digitale, dar care nu au o cartelă tahograf de companie sau nu au capacitatea de a descărca cardurile șoferilor.

„Este dificil să înțelegem modul în care orice operator sau administrator de transport se poate aștepta să conducă o operațiune conformă și eficientă a vehiculului fără acces la aceste date. Sunt totali orbi cu privire la utilizarea vechilelor lor și la ceea ce fac șoferii lor”, se arată în același raport.

Din aceeași categorie...

Back to top button