Numărul de decese rutiere la nivel UE a scăzut în 2017 cu doar 2%

Comisia Europeană a publicat noi date care arată că decesele rutiere din UE au scăzut cu doar 2% față de 2017, ceea ce înseamnă că 500 de oameni încă își pierd viața săptămânal pe drumurile europene.

În aceste condiții, conform analizei ETSC, obiectivul Uniunii Europene de reducere a numărului de decese rutiere la jumătate până în 2020 este foarte puțin probabil să poată fi atins.

Cele 28 de state membre UE au redus în mod colectiv numărul de decese rutiere cu 20% în perioada 2010-2017, cu mult mai puțin decât ținta propusă de 38%, necesară pentru a se putea îndeplini obiectivul propus pentru 2020.

Antonio Avenoso, director executiv al Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) a comentat noile cifre, spunând că a venit momentul pentru mai multă acțiune pentru creșterea siguranței rutiere, în codițiile în care timp de 4 ani la rând au fost înregistrat rezultate slabe și nu a existat nicio acțiune de combatere a numărului mare de decese rutiere.

De altfel, ETSC așteaptă cu nerăbdare prezentarea de către Comisia Europeană a pachetului legislativ mult-așteptat cu privire la siguranța rutieră.

ETSC solicită standarde mai sigure pentru vehicule, cum ar fi montarea obligatorie a sistemelor de frânare automată de urgență (AEB) și asistență la viteză inteligentă (ISA), mai bune reguli de siguranță a infrastructurii și un cadru solid pentru desfășurarea în siguranță a conducerii automate în săptămâni, nu luni.

VEZI ȘI: Roland W. Schacht este noul director executiv Schmitz Cargobull România

Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor mai spune că este timpul să fie prezentat un nou plan pe termen lung pentru următorul deceniu, cu o strategie clară pentru reducerea la jumătate a numărului de decese rutiere și răniri grave pe drumurile Europei în fiecare săptămână.

De asemenea, statele membre joacă un rol esențial în îmbunătățirea siguranței rutiere, în special prin măsuri care pot fi puse în aplicare pe termen scurt, cum ar fi creșterea nivelului de punere în aplicare a legii.

Estonia și Slovenia sunt exemple ale statelor membre ale UE care au redus rapid și semnificativ decesele rutiere în ultimii ani.

Numărul de decese rutiere la nivel UE a scăzut în 2017 cu doar 2%

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.