Numărul de kilometri efectuați de camioane în Germania a scăzut în martie

Numărul de kilometri efectuați de camioane în Germania a scăzut în martie
În luna martie, numărul de kilometri efectuați de camioane pe drumurile federale și autostrăzile din Germania a scăzut semnificativ, pe fondul pandemiei COVID-19.

Conform unui raport al BAG și al Biroului Federal de Statistică (Destatis), numărul de kilometri efectuați de camioane cu cel puțin patru axe pe drumurile federale și autostrăzile din Germania a scăzut cu 5.9% în luna martie, comparativ cu luna februarie 2020.

Numărul de kilometri efectuați de camioane în Germania a scăzut în martie

Astfel, pandemia COVID-19 a generat luna trecută cea mai severă scădere a numărului de kilometri efectuați de camioane de la introducerea taxei de drum în 2005.

Având în vedere că numărul de kilometri efectuați de camioane este în strânsă legătură cu industria de producție, această statistică ne oferă o imagine timpurie a evoluției economice atât în Germania, cât și în restul țărilor care au legături economice cu aceasta.

Din acet motiv, respectiv din cauza pandemiei COVID-19, a nivelului ridicat de incertitudine în ceea ce privește dezvoltarea economică, dar și a cererii mari de date economice actualizate, BAG și Oficiul Federal de Statistică își vor intensifică gama de informații privind taxarea camioanelor.

VEZI ȘI: BGL vrea mai multă corectitudine și echitate pe piața germană de transport

Astfel, începând din 14 aprilie, situația numărul de kilometri efectuați de camioane în Germania este actualizată în fiecare zi lucrătoare.

Rezultatele reprezintă astfel performanța de conducere cu un interval de cinci până la nouă zile foarte actualizate. Datele zilnice sunt publicate în calendar și în formă ajustată sezonier, printre altele, această ajustare fiind realizată de Deutsche Bundesbank.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.