Auto

Numărul modelelor electrice disponibile în Europa se va tripla până în 2021

La finalul anului trecut, pe piața din Europa erau disponibile 60 de modele electrice. Conform unei analize realizată de Transport & Environment (T&E), până la finalul lui 2021, numărul acestora se va tripla.

Producătorii vor scoate pe piață 92 de modele complet electrice și 118 modele hibride plug-in în 2021, pe care trebuie să le vândă pentru a îndeplini obiectivul UE în materie de CO2.

Numărul modelelor electrice disponibile în Europa se va tripla până în 2021

Dacă planurile se vor adeveri, iar toți producătorii vor respecta noile prevederi, până în 2025, 22% din vehiculele produse vor fi electrificate (hibrid, hibrid plug-in sau electric).

Și cam la aceste versiuni se rezumă piață de vehicule cu sisteme de propulsie alternativă: conform analiștilor, doar 9.000 de vehicule cu pile de combustie pe bază de hidrogen vor fi produse până în 2025, comparativ cu cele 4 milioane de mașini electrice anticipate de specialiști.

VEZI ȘI: FlixBus se extinde în Turcia prin achiziția companiei Kamil Koç

În același timp, producția versiunilor care funcționează cu gaz natural comprimat va fi una extrem de mică.

Previziunile arată că mașinile electrice le vor înlocui în producție, treptat, pe cele cu motoare diesel, iar marile centre de fabricație din Germania, Spania, Franța și Italia pregătesc modificări. Cu toate acestea, marile centre de producție pentru mașinile electrice se preconizează a fi Slovacia, Cehia și Ungaria. Despre Marea Britanie încă nu poate fi spus nimic, în condițiile în care nu există detalii clare cu privire la Brexit.

Până în acest moment sunt confirmate 16 fabrici de baterii care își vor începe lucru până la finalul anului 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button