Știri

Numărul șoferilor străini de camion din Germania este în creștere, conform BAG

Conform ultimului raport publicat de Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG), numărul șoferilor străini, care activează în sectorul de transport din Germania, este în continuare în creștere.

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) și Ministerul Transporturilor și Infrastructuriii Digitale (BMVI) au publicat o nouă analiză referitor piața de muncă, a condițiilor de formare profesională și a condițiilor de muncă în sectorul de transporturi.

Numărul șoferilor străini de camion din Germania este în creștere, conform BAG

Conform acestui raport, BAG anunță că numărul șoferilor profesioniști germani a scăzut cu 0,3% în 2019, în timp ce e sectorul de transport feroviar și maritim s-a înregistrat o creștere de 6,3%, respectiv 3,6%.

În acelaș timp, numărul șoferilor profesioniști străini a fost în creștere și a ajuns la un total de 22,8% din totalul forței de muncă, cea mai mare pondere înregistrată vreodată. Conform cifrelor publicate de BAG aceștia provin în principal din alte țări membre ale Uniunii Europene.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în Germania sunt acum mai mulți șoferi profesioniști șomeri. În primele luni ale anului 2020, numărul de locuri de muncă disponibile în sectorul de transport rutier au scăzut dramatic, iar numărul celor fără un contract de muncă a crescut.

VEZI ȘI: Peste 120 de amenzi pentru nerespectarea distanței minime între vehicule

În luna august 2020, numărul de șoferi profesioniști germani care nu aveau un contract de muncă a crescut cu 26.9% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, numărul locurilor de muncă disponibile în sectorul de transport și logistică, înregistrate la oficiile de muncă, au scăzut cu 37,3%.

Din aceeași categorie...

Back to top button