Mărcile Eddie Stobart și Stobart Group vândute pentru 10 milioane de lire

Mărcile Eddie Stobart și Stobart Group vândute pentru 10 milioane de lire
Stobart Group a declarat că filiala Stobart Group Brands a vândut drepturile pentru mărcile Eddie Stobart și Stobart Group către Eddie Stobart Logistic, pentru suma de 10 milioane de lire sterline.

Stobart Group Brands deține mărcile Eddie Stobart și Stobart Group, respectiv toate drepturile intelectuale asociate.

Mărcile Eddie Stobart și Stobart Group vândute pentru 10 milioane de lire

În februarie 2014, Stobart Brands a încheiat un acord pentru utilizarea mărcii Eddie Stobart cu Eddie Stobart Logistics pentru suma de 13.7 milioane de lire sterline, ca parte a unei vânzări parțiale.

Acum, grupul britanic a declarat că vânzarea numelui Eddie Stobart și a mărcilor Stobart va rezulta într-o infuzie de capital, care va avea ca efect ajutorarea investitorilor și a acționarilor. În plus, această vânzare a avut ca scop și o diferențiere mai ușoară a grupului de transport față de cel dedicat sectorului de aviație și energie, din Carlisle.

Stobart Group este mândru de marca pe care a construit=o de-a lungul mai multor ani. Este un nume iconic și puternic, asociat cu un serviciu excelent pentru clienți”, spune Warwick Brady, directorul executiv al Stobart Group.

Cu toate acestea, marca este asociată în primul rând cu serviciul de transport Eddie Stobart, fapt ce a creat adesea confuzie atât din partea investitorilor, cât și din partea altor entități interesate de operațiunile grupului.

VEZI ȘI: REE Automotive și KYB lucrează la o viitoare platformă electrică modulară

„Prin vânzarea numelui Eddie Stobart în acest moment nu doar că vor răsplăti acționarii și vom aduce un plus valoare, dar astfel vom reuși să diferențiem afacerile”, a completat Warwick Brady.

În decembrie 2019, în calitate de acționar majoritar al Eddie Stobart, DBay a creat un pachet de salvare care implică și o „gură de oxigen” de 50 milioane lire sterline pentru compania din Warrington.

Follow #infotrucker