ȘtiriTehnologie

NVIDIA și PACCAR vor dezvolta împreună tehnologie pentru vehicule autonome

NVIDIA a anunțat că va colabora cu producătorul global de camioane PACCAR în dezvoltarea de soluții și tehnologie pentru vehicule autonome.

Anunțul colaborării dintre gigantul IT și americanii de la PACCAR în domeniul tehnologiei pentru vehicule autonome a fost făcut de Jen-Hsun Huang, fondatorul și CEO al NVIDIA, în fața a peste 2.000 de participanți la conferința Bosch Connected World de la Berlin.

NVIDIA și PACCAR vor dezvolta împreună tehnologie pentru vehicule autonome

Ron Armstrong, CEO PACCAR, a recunoscut în cadrul aceleiași conferințe că PACCAR este interesat și cercetează sistemele de condus autonom și că este încântat de parteneriatul încheiat cu cei de la NVIDIA

PACCAR – care produce camioanele Kenworth, Peterbilt și DAF – a dezvoltat un concept de camion autonom cu capacități SAE Nivelul 4 bazat pe tehnologia NVIDIA Drive PX 2, instruit pe rețele neuronale profunde. SAE Nivelul 4 este definit prin capacitatea sistemului de a se conduce singur.

În cursul intervenției sale, Huang a prezentat un video cu autocamionul celor de la PACCAR ce merge pe un drum cu trafic închis, și care gestionează o gamă largă de situații fără șofer.

VEZI ȘI: Transportatorii italieni vor mai multe avantaje pe transport intermodal

Conform celor de la NVIDIA, această soluție va îmbunătății productivitatea șoferului, va spori eficiența transportului și va crește siguranța.

Acest video scoate în evidență potențialul uriaș al pieței de camioane autonome, deschisă acum mai bine de 3 ani de Daimler AG.

În prezent, în lume sunt peste 300 de milioane de camioane, care parcurg anual peste un trilion de kilometri.

Trebuie să știți că NVIDIA lucrează să facă aceste camioane mai sigure prin intermediul computerului Drive PX AI. Vom vedea dacă le iese.

Din aceeași categorie...

Back to top button