Camioane

Nvidia și Volvo au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea camioanelor autonome

Piața de transport se confruntă cu o criză din ce în ce mai mare de personal. Pentru a încerca o remediere a acestei probleme, există producători care își doresc să investească în viitor.

Spre exemplu, industria de transport din SUA a ajuns la 700 de miliarde de dolari, însă piața se confruntă cu lipsuri majore în materie de personal: cel puțin 10.000 de șoferi profesioniști ar fi necesari pentru a acoperi necesitățile.

Nvidia și Volvo au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea camioanelor autonome

În acest caz, producătorii se orientează către dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă. Cel mai recent parteneriat din acest domeniu a fost semnat în urmă cu puțin timp de Nvidia și Volvo.

Astfel, cele două companii vor veni cu soluții în domeniul inteligenței artificiale pentru a putea facilita munca șoferilor și pentru a dezvolta, în final, sisteme de conducere autonome.

Proiectul se va concentra atât pe transportul de mărfuri, dar și pe dezvoltarea sistemelor pentru autobuze și vehicule de construcții.

Cele două companii nu au anunțat nici termenii financiari ai parteneriatului și nici perioada de timp pe care echipele o vor petrece împreună. Atât Nvidia, cât și Volvo vor trimite echipe în sediile din Gothenburg, Suedia, cât și în Santa Clara, California.

„Tehnologia este mult mai importantă în acest segment decât în cazul unui vehicul personal. Când vei privi în ansamblu și vei vedea amploarea acestui proiect, vei realiza că investițiile sunt necesare pentru intensificarea lui”, a declarat Jensen Huang, CEO-ul Nvidia.

VEZI ȘI: Vehiculele electrice nu trebuie să mai respecte limita de viteză IG-L din Austria

Ambele companii au deja interpretări separate în domeniul vehiculelor autonome. Spre exemplu, Volvo a implementat autovehicule autonome în Norvegia într-o mină de calcar, acolo unde șoferii sunt doar simpli observatori.

„Acum suntem pe cale să punem această tehnologie pe drumurile publice și vre să facem acest lucru cu cel mai bun partener din lume. Pentru noi, Nvidia reprezintă colaboratorul perfect”, a completat unul dintre reprezentanții Volvo.

În ceea ce privește Nvidia, compania lucrează deja cu gigantul Paccar în domeniul transporturilor de mărfuri și autovehicule de mari dimensiuni.

Conform asociațiilor americane din domeniul transporturilor, în acest moment ar fi nevoie de circa 50.000 de șoferi profesioniști, iar până în 2026, piața va avea nevoie de 175.000 de oameni care să conducă autocamioanele.

Din aceeași categorie...

Back to top button