EconomicȘtiri

O abordare globală în relația cu furnizorii

În această primăvară după ce oferta făcută de Volkswagen a fost acceptată, Scania a devenit membru cu drepturi depline a celui de-al doilea cel mai mare grup auto din lume, Volkswagen Group. O dată cu stabilizarea situației sale financiare, Scania poate extinde proiecte de cooperare cu Volkswagen și MAN, în scopul de a susține strategia de dezvoltare globală a întregului grup până în 2020.

Unul din domeniile în care colaborarea dintre VW și Scania a progresat foarte mult a fost procesul de achiziție, de a cărui bun mers se ocupă Andrea Fuder. În baza rezultatelor obținute în diferitele departamente unde a activat (control al calității, logistică) dar și a experienței în cadrul Bentley Motors după preluarea de către VW, noul post în cadrul Scania a venit ca un pas firesc pentru Andrea Fuder.

O abordare globală în relația cu furnizorii

Conform propriei filozofii, Andrea Fuder vede din noutatea unui nou loc de muncă acumularea de experiență. În ceea ce privește noua sa poziție din Södertälje, Andrea Fuder s-a „lovit“ de cultura corporatistă de la Scania. „Scania are valori puternice, care sunt prezente în toate operațiunile sale. Acest lucru întărește întreaga companie și face angajați foarte dedicați.

În ultimii ani, Scania a reușit să-și crească vânzările, mai ales pe piețele emergente. Andrea Fuder a lucrat intens la introducerea unei abordări mai globală în cadrul procesului de achiziție al Scania. Aceasta a încercat să apropie relația dintre companie și furnizori la nivel global pentru a permite companiei suedeze să dezvolte noi soluții în acord. „Suntem o companie la nivel mondial și, prin urmare, trebuie să găsim soluții pentru diferite cerințe care pot insemna implicare locală pe o anumită piață.

În ceea ce privește costurile materialelor folosite, Andrea Fuder a analizat efecte pozitive obținute în urma colaborării dintre Scania și MAN în procesul de achiziție a acestora, fapt ce s-a dovedit benefic pentru Scania.

În aceste condiții, fuziunea dintre cele două puternice mărci de camioane este doar o chestiune de timp.

Din aceeași categorie...

Back to top button