Patronate și sindicateTop News

O asociație din Danemarca cere condiții speciale pentru șoferii pensionari

Asociația de transportatori ITD cere Guvernului danez aplicarea unui pachet pentru seniori, cu condiții speciale pentru șoferii de camion pensionari.

În prezent, aproape jumătate dintre șoferii de camion din Danemarca au peste 50 de ani. Potrivit asociației, criza de șoferi actuală se va acutiza în următorii ani, având în vedere creșterea vârstei medii a șoferilor profesioniști.

O asociație din Danemarca cere condiții speciale pentru șoferii pensionari

Conform ITD, pentru rezolvarea crizei este nevoie, pe lângă atragerea tinerilor, de măsuri pentru reținerea șoferilor cu experiență în industrie. ITD le propune politicienilor să redacteze un Pachet pentru Seniori, cu măsuri pentru șoferii care se apropie de vârsta pensionării.

”Companiile de transport și logistică din Danemarca sunt pregătite să primească seniorii. Avem nevoie de toată forța de muncă pe care o putem atrage în acest moment. Trebuie să facem totul pentru a menține angajații mai în vârstă pe piața muncii”, a declarat Carina Christensen, CEO al ITD.

VEZI ȘI: Ce a provocat criza de șoferi de camion în Europa și Marea Britanie?

De exemplu, ITD propune ca șoferii veterani să poată cumula salariul cu pensia. De asemenea, Asociația este de părere că șoferii cu experiență pot fi scutiți de obligația de a-și reînnoi atestatele CPC la 5 ani.

”Cursurile durează 35 de ore, chiar dacă materialele nu sunt noi. De cele mai multe ori, aceste cursuri sunt o pierdere de timp. O exceptare a seniorilor ar ajuta la menținerea lor mai mult timp în industrie. Vom intra în dialog cu autoritățile, sperăm ca acestea să ne sprijine în susținerea cazului la UE”, a mai spus Carina Christensen.

ITD își propune să intre într-un dialog activ și cu IRU și alte asociații de transportatori în această problemă.

Din aceeași categorie...

Back to top button