EcofriendlyInfoTech

O bicicletă nouă din trei va fi o bicicletă eBike

Piața bicicletelor eBike a înregistrat o creștere suplimentară semnificativă în 2015, preconizându-se, în premieră, o vânzare de peste jumătate de milion de pedelec-uri în Germania.

Unul dintre motoarele acestei creșteri de piață o reprezintă Bosch eBike Systems. Pentru multe persoane, bicicleta eBike este mai mult decât un mijloc de a ajunge din punctul A în punctul B. O privire asupra magazinelor de biciclete și mopeduri arată: de la modelele confortabile cu cadru și modelele pentru utilizare zilnică până la modelele sport eMountain sau bicicletele practice eCargo, gama de biciclete eBike din ofertă este individuală și variată. O tendință demnă de urmărit este utilizarea sportivă. Modelele electrice câștigă teren în prezent în rândurile cicliștilor montani.

Mobilitate pe două roți
Bicicleta eBike are o mare însemnătate și la nivelul regulilor de trafic. Bicicletele eBike reprezintă punctul de acces al mobilității eficiente, fără emisii, susțin reprezentații Bosch. Puterea acumulatorului ajută utilizatorii eBike să ajungă la destinațiile lor zilnice cu mai multă eficiență, mai economic şi într-o manieră ecologică mai sustenabilă. Cele 2,1 milioane de pedelec-uri de pe străzile Germaniei sunt dovada viabilității acestui concept. Potrivit celor mai recente estimări ale asociației de industrie ZIV, aproximativ 520.000 de pedelec-uri au fost vândute pe teritoriul Germaniei în 2015.

O bicicletă nouă din trei va fi o bicicletă eBike
[pullquote align=”full” cite=”Claus Fleischer, directorul diviziei Bosch eBike Systems” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Am realizat din nou o creștere de două cifre, o rată mai mare decât media de piață. Rămânem încrezători în privința anilor care vor urma. Potențialul este enorm. Pe termen mediu, este probabil ca o bicicletă nouă din trei vândute în Europa Centrală să fie un eBike.[/pullquote]

În Europa, se estimează că vânzările de biciclete eBike se vor tripla până în 2023, în timp ce vânzările la nivel mondial sunt de aşteptat să crească cu aproximativ 27% în aceeaşi perioadă de timp (Studiul Risk Pulse 2015).

VEZI ȘI: Google vrea să revoluționeze piața livrărilor expres

Accent puternic pe Europa, America și Asia
Divizia Bosch eBike Systems și-a propus obiectivul de a consolida poziția pedelec-urilor pretutindeni în lume. Înființată ca un start-up în cadrul Grupului Bosch în 2009, Divizia Bosch eBike Systems este în prezent lider de piață în segmentul premium.

[pullquote align=”full” cite=”Claus Fleischer, directorul diviziei Bosch eBike Systems” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Suntem mândri de acest lucru. De asemenea, este o motivație majoră pentru viitoare proiecte. Suntem reprezentați pe piața Nord Americană și în Asia de către filialele noastre din 2014. Ne extindem activitățile în mod constant și continuăm să dezvoltăm componente și sistemul per ansamblu.[/pullquote]

În România, Bosch produce în fabrica de la Jucu (jud. Cluj), componente electronice pentru unitatea centrală şi pentru bateria eBike.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button