Știri

O companie poloneză a primit interdicție de a mai face transport în Franța

O companie poloneză a primit interdicție de a mai efectuat transport de mărfuri în Franța, pentru o perioadă de un an de zile, din cauza multiplelor operațiuni de cabotaj ilegal.

Franța a început să facă curățenie pe piață de transport și să elimine acele companii străine care încalcă sistematic legislația privind cabotajul. Un caz concret este al companiei poloneze Avimex, pe care autoritățile franceze au sancționat-o de mai multe ori pentru operațiuni de cabotaj ilegal.

O companie poloneză a primit interdicție de a mai face transport în Franța

Un control efectuat de Dreal (Direcția Regională pentru Mediu, Planificare și Locuință) din regiunea Centrală a făcut posibilă sancționarea companiei poloneze Avimex, o recidivistă în ceea ce privește operațunile de cabotaj ilegal, fraudarea tahografului și infracțiuni privind responsabilitate socială a întreprinderilor.

VEZI ȘI: Intervenția curajoasă a șoferului unui camion a salvat o viață, pe un drum din Germania

Astfel, începând de la 1 februarie 2021, compania poloneză cu sediul în Kalisz nu mai are dreptul să efectueze transport de mărfuri pe teritoriul Franței pentru o perioadă de un an de zile.

Această interdicție este rezultatul unei treceri prin fața Comisiei teritoriale a sancțiunilor administrative (CTSA), procedură inițiată de cel puțin două procese verbale.

Potrivit Dreal, din cele 640 de încălcări ale camioanelor controlate în 2020, 10% au fost pentru cabotaj ilegal, scrie publicația rutieră Les Routiers.

Din aceeași categorie...

Back to top button