Stiai ca

O macara automată a ridicat un container cu tot cu camion

Incident inedit și foarte spectaculos într-un port din Israel: o macara automată a ridicat un container cu tot cu semiremorcă și capul tractor.

Evenimentul a avut loc duminica trecută, în portul israelian Ashdod. Acolo este situat un terminal de containere foarte modern, echipat cu macarale autonome, fără operator uman.

O macara automată a ridicat un container cu tot cu camion

Sistemul este proiectat pentru o eficiență sporită, dar computerul se pare că are o capacitate limitată de evaluare a situației. Astfel, dacă siguranțele de pe semiremorcă nu sunt complet deschise, se poate ajunge la ridicarea întregii combinații.

Au fost deja câteva incidente de acest tip la Ashdod, dar cel de duminica trecută a fost cel mai spectaculos. Întreaga combinație a fost ridicată de la sol până la o înălțime destul de mare. În acel moment a fost declanșat sistemul de urgență cu control manual.

VEZI ȘI: Cât costă un cap tractor Mercedes-Benz Actros produs în China

Din fericire, șaua de cuplare și cuiul de siguranță au rezistat, așa că semitractorul cu trei axe și semiremorca specializată au ajuns cu bine la sol.

Cel mai probabil, șoferul nu a fost la bordul camionului în acele momente. Regulamentele terminalului prevăd ca șoferii camioanelor deservite de o macara automată să iasă din cabină.

Din aceeași categorie...

Back to top button