Logistica

O nouă facilitate pentru remorcile neînsoțite în portul Calais

Portul Calais a deschis o nouă facilitate pentru remorcile neînsoțite care urmează să traverseze în Marea Britanie.

Acest serviciu modernizat este acum gestionat în totalitate de un sistem informatic colaborativ inovator. Adaptarea spațiului de 10.500 metri pătrați și dezvoltarea noului sistem inteligent de management al traficului – care a necesitat mai multe luni – permite acum portul Calais să propună un serviciu mai bun pentru companiile de transport rutier, garantând economii de timp și trasabilitate optimă a remorcilor acestora.

O nouă facilitate pentru remorcile neînsoțite în portul Calais

Acest serviciu este disponibil pentru toate companiile de transport și remorcilor acestora care se deplasează fără cap-tractor și șofer, local sau internațional, utilizând modurile rutier, feroviar sau maritim.

O nouă zonă “smart” de parcare disponibilă 24/7
Într-un spațiu ce însumează 10.500 mp, noua zona de parcare pentru remorcile neinsoțite cu destinația Marea Britanie a fost construit în imediata apropiere a terminalului T4 Ro-Ro și terminalul feroviar VIIA de pe autostradă. Echipat cu un sistem de citire a numărului de înmatriculare, la intrarea în parcare, acest sistem nou este în întregime automatizat și accesibil printr-un itinerar dedicat, deschis 24/7 și separat de fluxurile de trafic regulat.

Zona de parcare de import deja existentă, care întâmpină remorcile tractate la Dover, a fost, de asemenea, modernizată și dotată cu porți automate.

E-modal: Sistemul colaborativ inovator de informații din centrul serviciului
E-modal este elementul de bază non-vizibil, dar esențial al noului sistem: un instrument dematerializat de partajare a datelor, adaptat pentru a gestiona traficul neînsoțit prin portul Calais.

E-modal funcționează ca un veritabil birou unic de colectare a datelor tuturor actoriilor lanțului de aprovizionare – companiile de transport, servicii de transport maritim și de manipulare, companiile maritime, autoritatea portuară, autorități de control la frontieră etc – acest nou instrument inovator permițând un management integral dematerializat al remorcilor neînsoțite. Aceasta face posibil controlul de la distanță a întregul proces de rezervări, manipulare și tot drumul până la îmbarcarea remorcilor neinsoțite pe feriboturi sau trenuri.

VEZI ȘI: Lista celor care OUG-ul le permite să scape de dosarele penale și pedepse

Sistemul E-modal garantează o fiabilitate și trasabilitate mai bună, contribuind la îmbunătățirea performanțelor logistice ale transportatorilor, precum și optimizarea timpilor de conducere și alocării șoferilor.

Datorită acestei noi rute de acces dedicate, șoferii nu vor mai trebui să se prezinte la companiile maritime și nici la punctele de control de securitate la frontieră, deoarece acestea vor fi gestionate integral de personalul Port Boulogne Calais în timpul manevrelor din cadrul terminalului de traversare a Canalului.

Noul sistem reprezintă o invetiție de 1.5 milioane de euro, iar noul echipament a primit suportul financiar din partea Uniunii Europene prin proiectul BRIDGE.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button