ȘtiriTop News

O nouă modă printre șoferii de camion: scaun cu cadrul coborât

Pe cât de "cool" și "oldschool" este, pe atât de periculos poate fi.

Inspectorii rutieri din Norvegia au identificat o nouă modă printre șoferii de camion: folosirea unui scaun cu cadrul coborât. Potrivit oficialilor, modificarea nu este doar ilegală, ci și periculoasă.

La un control efectuat recent, inspectorii norvegieni au descoperit într-o singură zi nu mai puțin de 10 camioane în care șoferii stăteau pe un scaun cu cadrul coborât. Aceștia au început să acorde o atenție deosebită acestui fenomen.

O nouă modă printre șoferii de camion: scaun cu cadrul coborât

Potrivit oficalilor norvegieni, pentru a circula în legalitate cu un astfel de camion, este nevoie de o nouă aprobare de tip. Un șofer implicat într-un accident care folosește un scaun montat mai jos va suporta consecințe aspre. Autoritățile nordice sunt cel mai deranjate de vizibilitatea mai slabă cauzată de poziția joasă.

VEZI ȘI: Scaunul de șofer care se ajustează prin intermediul gesturilor

Inspectorii au cerut ca scaunele cu cadru coborât să beneficieze de documente de la producătorul camionului. Aceasta ar însemna ca vehiculul să obțină o nouă aprobare pentru modificarea de la scaun.

Oficialii au adăugat că, până în prezent, semnalele primite de la producătorii de camioane sunt că aceștia nici nu se gândesc să ceară o astfel de aprobare, dorind ca toate echipamentele din vehicule să fie cele originale, montate în fabrică, pentru care există teste de impact.

Din aceeași categorie...

Back to top button