Știri

O nouă modă: ”Rezervarea” locurilor de parcare cu autoturisme

Criza de locuri de parcare pentru camioane forțează șoferii la soluții ilegale, precum ”rezervarea” cu ajutorul unor autoturisme.

După cum știți, una dintre cele mai serioase probleme ale industriei de transport este lipsa de locuri de parcare pentru camioane. Deși politicienii vorbesc în ultimii ani de zeci de mii de stații de încărcare pentru camioanele electrice, multe țări au rămas în urmă și cu infrastructura pentru camioanele convenționale, fără să mai vorbim de facilitățile de bază pentru șoferi, precum toalete sau dușuri.

O nouă modă: ”Rezervarea” locurilor de parcare cu autoturisme

Desigur, lipsa de civilizație a unor șoferi contribuie la scăderea nivelului de confort pentru majoritatea celor din această branșă. Un astfel de exemplu este și ”rezervarea” locurilor de parcare, unii șoferi transformând spațiile publice în baze private.

Imaginile au fost surprinse de un șofer polonez în Goordijk, una dintre principalele parcări de lângă Portul Antwerp. Construită cu co-finanțare UE, parcarea de 210 camioane dispune de facilități precum toalete cu dușuri, internet wireles, iluminare sau monitorizare video.

VEZI ȘI: Limita pentru categoria B ar putea reveni la 7,5 tone în Marea Britanie

În ciuda capacității mari, de multe ori locurile de parcare sunt indisponibile, în special seara sau vinerea. Locuri libere ar fi, dar multe dintre acestea sunt inaccesibile din cauza unor vehicule mai mici, de multe ori cu numere de România. O practică ilegală, într-o parcare rezervată special vehiculelor de peste 3,5 tone.

Iar lista neregulilor nu s-ar opri aici. Este la ordinea zilei abandonarea remorcilor, dar și folosirea parcării în alte scopuri, precum repararea mașinilor. Totuși, în ciuda plângerilor făcute de șoferi, poliția belgiană nu a intervenit până în prezent.O nouă modă: ”Rezervarea” locurilor de parcare cu autoturisme

Din aceeași categorie...

Back to top button