O nouă regulă de circulație pentru șoferii de camioane, în Austria

O nouă regulă de circulație pentru șoferii de camioane, în Austria
De la 1 iunie 2014, în Austria, intră în vigoare o nouă regulă de circulație, care le interzice șoferilor de camioane să circule pe ultima bandă a autostrăzii.

Noua regulă vizează doar autostrăzile cu trei sau patru benzi. Astfel, șoferii cu autovehicule mai grele de 7.5 tone nu vor mai avea voie să circule pe ultima bandă a autostrăzii, în cazul în care aceasta are trei sau patra benzi. Această regulă nu se impune însă și în cazul autostrăzilor cu două benzi, excepție făcând sectoarele marcate în acest sens.

O nouă regulă de circulație pentru șoferii de camioane, în Austria

Noua regulă a fost impusă de către societatea Asfinag, ce gestionează autostrăzile din Austria. Măsura a fost luată pentru a spori siguranța în trafic, după ce s-a constatat că o mare parte dintre accidentele rutiere s-au produs în timp ce un camion se afla pe una dintre aceste benzi.

Potrivit raportului întocmit de Biroul pentru siguranță rutieră, în 2013, 22% dintre accidentele produse pe autostradă au implicat un camion, o mare parte dintre acestea producându-se în timp ce vehicului respectiv circula pe a treia sau a patra bandă.

Austria are, în total, 2.178 kilometri de autostradă. Dintre aceștia, 700 kilometri de drum sunt cu trei benzi, în timp ce cu patru, doar 40 kilometri.

Follow #infotrucker