Logistica

O nouă rută de transport către și dinspre Rep. Moldova

Începând cu 15 octombrie, Gebrüder Weiss România operează o nouă rută de transport de mărfuri către și dinspre Rep. Moldova.

Gebrüder Weiss România își consolidează poziția pe piața de transport de mărfuri din Balcani și răspunde nevoilor jucătorilor din România, dar și din Rep. Moldova, de a avea acces la servicii de calitate.

O nouă rută de transport către și dinspre Rep. Moldova

Mai mult de atât, Republica Moldova, o țară cu o populație de peste 2,5 milioane de locuitori, devine tot mai mult o destinație pentru exporturile din România, dar și pentru importurile pe piața locală.

“Decizia de a deschide noua linie de transport către Republica Moldova a venit în contextul cererii tot mai mari din piață și din dorința de a rămâne competitivi și a oferi clienților soluții adaptate nevoilor lor. De asemenea, am observat că există un potențial de dezvoltare a serviciilor pe care le oferim, atât pentru transportul dinspre România, cât și pentru cel către țara noastră”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.

VEZI ȘI: H.Essers a cumpărat compania italiană Romano Trasporti

Potrivit lui Leca, compania va face transport de mărfuri generale, dar și ADR, în regim de grupaj, cu plecări săptămânale.

În plus, compania poate prelua, la cerere, efectuarea formalităților vamale și oferă un timp de tranzit ”next day” atât pentru importuri, cât și pentru exporturi, respectiv a doua zi după efectuarea formalităților vamale.

Legătură și pentru Balcani

Noua rută de transport a venit și în întâmpinarea solicitărilor filialelor Gebrüder Weiss din Bulgaria, Macedonia, Serbia, care căutau soluții pentru integrarea Republicii Moldova în rutele deservite.

“Odată cu acest pas vom putea crea sinergii între filialele Gebrüder Weiss și, pe termen mediu, să creștem treptat volumele transportate pe această rută și să lansăm chiar și a doua linie săptămânală către și dinspre Republica Moldova”, mai spune Leca.

Decizia Gebrüder Weiss România este poziționată și într-un context benefic, în condițiile în care economia Republicii Moldova dă deja semne de revenire, după ce anul 2022 a fost marcat de problemele generate de războiul din Ucraina și criza energetică acută.

Astfel, conform prognozei realizate de autoritățile din Chișinău în Proiectul Cadrului bugetar pe termen mediu (2024-2026), în următorii doi ani se anticipează o evoluție stabil pozitivă cuprinsă între 4,5 – 5%, în ciuda contextului actual.

De asemenea, în perioada ianuarie – august 2023, România a fost principalul partener comercial al Rep. Moldova, atât în ceea ce privește importurile – 15,6% din totalul importurilor realizate, cât și exporturile – 33,3% din total, în creștere cu 6,2% versus perioada similară din 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button