Dakar RallyȘtiri

O nouă victorie de etapă pentru Martin Macik. Cehul se impune în ziua a zecea a Dakar 2021

Etapa a noua a raliului Dakar 2021 a fost câștigată de cehul Martin Macik de la Big Shock Racing. Fusese prima lui victorie de etapă în ediția din acest an, iar succesul înregistrat ieri s-a concretizat și astăzi.

În ciuda faptului că navigatorul a făcut mici erori, dar mai ales că Macik a fost nevoit să deschidă drumul pentru restul concurenților, acesta a reușit să câștige etapa a zecea a Dakar 2021. Este a doua victorie consecutivă pentru ceh.

O nouă victorie de etapă pentru Martin Macik. Cehul se impune în ziua a zecea a Dakar 2021

Pe locul secund al zilei s-a clasat rusul Dmitry Sotnikov de la Kamaz – Master, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Airat Mardeev. Aliaksei Vishneuski (Maz SportAuto), marele perdant de acum două zile, reușește un parcurs bun și încheie pe poziția a patra.

Andrey Karginov (Kamaz), câștigătorul Dakar 2020, continuă să aibă un parcurs mediu și încheie ziua a zecea pe locul al cincilea, urmat de coechipierul Anton Shibalov. Cel mai bine clasat veteran al zilei a fost cehul Ales Loprais.

În urma rezultatelor de astăzi, clasamentul general nu a suferit modificări. Dmitry Sotnikov conduce în continuare și are un avans suficient în fața coechipierului Anton Shibalov (47 de minute și 22 de secunde). Locul al treilea este ocupat de Airat Mardeev, Kamaz fiind tot mai aproape de o triplă în Dakar 2021.

VEZI ȘI: Prima victorie de etapă din Dakar 2021 pentru cehul Martin Macik

Veteranul Ales Loprais pierde ușor contactul cu podiumul, rezultatul de astăzi fiind mai slab comparativ cu al celor plasați pe pozițiile de mai sus. Rezultatul de astăzi face ca Martin Macik să-și consolideze poziția a cincea a clasamentului general provizoriu.

Din aceeași categorie...

Back to top button