Știri

O oră de staționare în ambuteiaj cu camionul costă 200 de euro

Potrivit unui expert al băncii olandeze Rabobank, o oră de staționare în ambuteiaj cu camionul costă compania de transport aproximativ 200 de euro.

Șoferii români sunt obișnuiți cu staționările de lungă durată de la granițe, pe Centura București sau diverse alte zone cu lucrări, dar astfel de ambuteiaje apar din ce în ce mai des în toată Europa.

O oră de staționare în ambuteiaj cu camionul costă 200 de euro

Sunt notorii cozile de camioane din Bavaria, atunci când statul austriac Tirol organizează acțiuni de limitare a tranzitului de camioane. Sau de la trecerea spre și dinspre Marea Britanie. Războiul din Ucraina a adus și el multe zile de ședere în vămi pentru camionagii.

Totul pe banii și pe nervii șoferilor și companiilor de transport. Dar cât costă exact o oră de staționare într-un ambuteiaj cu camionul?

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Actros L 1851: Încă un litru de motorină economisit

O aproximare a venit recent de la un specialist al băncii olandeze Rabobank. Acesta a fost chestionat pe acest subiect de televiziunea RTL, după ce fermierii au paralizat traficul pe mai multe autostrăzi din Olanda.

Potrivit expertului în economie, o oră de staționare într-un ambuteiaj cu camionul costă, în medie, aproximativ 200 de euro. Aici sunt incluse, printre altele, costurile cu finanțarea vehiculului, plata șoferului, consumul de carburant și câștigurile care ar fi putut fi făcute în acea oră.

Știm că firmele românești sunt specializate în optimizarea costurilor, dar nu vedem cum pierderile în acest caz ar putea fi reduse cu mai mult de 50%.

Din aceeași categorie...

Back to top button