O „pana prostului”, un șofer polonez fără bani și numeroase probleme tehnice

O "pana prostului", un șofer polonez fără bani și numeroase probleme tehnice
O "pana prostului", un șofer polonez fără bani, numeroase probleme tehnice și o operațiune care a durat ore bune. Nu, nu este titlul unui film de comedie, ci o realitate de care s-a lovit poliția din Ludwigsburg.

În noaptea zilei de luni, 28 decembrie, poliția din Ludwigsburg a avut o noapte plină din cauza unui camion înmatriculat în Polonia care a rămas în „pana prostului” pe podul de pe B10 în zona Korntal-Münchingen. După mai multe încercări de a reporni camionul a fost chemat un echipaj de la un serviciu de remorcare.

O "pana prostului", un șofer polonez fără bani și numeroase probleme tehnice

În momentul în care acesta a încercat să tracteze camionul s-a constatat că acesta avea numeroase probleme tehnice, de la lipsa unei roți pe tandem și până la prinderea axei de tracțiune cu o improvizație din mai multe chingi.

După ce au fost constatate aceste defecțiuni tehnice, primul echipaj de poliție a solicitat și intervenția unui echipaj de la poliție care să fie însoțit și de un reprezentant tehnic pentru o constatare amănunțită.

Pentru că șoferul polonez nu știa nicio altă limbă străină a mai fost apelat un alt echipaj de poliție care avea în componență un agent vorbitor de poloneză pentru a intermedia comunicarea între șofer și echipele de control.

În urma discuțiilor cu șoferul s-a constatat că vehiculul cu remorcă avea peste patru metri înălțime și că erau mai multe locuri în zonă pe unde acesta nu putea să treacă.

O "pana prostului", un șofer polonez fără bani și numeroase probleme tehnice

Astfel, echipajul de control a solicitat ajutorul poliției de autostradă pentru a stabili o rută de evacuare a camionului. În final, scoaterea camionului de pe autostradă s-a încheiat în jurul orei 2 noaptea.

VEZI ȘI: Poliția germană a confiscat o autoutilitară înmariculată în România

Șoferul polonez, în vârstă de 43 de ani, nu avea bani la el nici măcar pentru plata serviciului de tractare așa că poliția i-a interzis șoferului să-și continue drumul până când nu remediază toate problemele tehnice și până când nu este plătită amenda și toate serviciile prestate pentru scoaterea camionului de pe autostradă.

Miercuri, 30 decembrie, camionul polonez era încă oprit pe B10 la un service din zona Korntal-Münchingen.

Follow #infotrucker