O problemă la sistemul de lumini i-a adus numai belele unui camionagiu român în Danemarca

O problemă la sistemul de lumini i-a adus numai belele unui camionagiu român în Danemarca
Noaptea de 11 martie 2019 s-a dovedit a fi una costisitoare pentru un camionagiu român oprit de o patrulă de la Tungvognscenter Øst lângă Greve.

O problemă la sistemul de lumini a camionului le-a stârnit interesul agenților de poliție, care, în urma controlului, aveau să depisteze probleme mult mai grave, informează biroul de presă al Poliției din Centrul și Vestul insulei Zealand.

O problemă la sistemul de lumini i-a adus numai belele unui camionagiu român în Danemarca

Pe lângă problema cu luminile, camionul condus de șoferul de camion român în vârstă de 62 de ani avea sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR) defect, care are rolul de a reduce emisiile de NOx.

În mod normal, în cazul în care sistemul SCR nu mai funcționează, camionul întră în mod automat într-un program de avarie, reducând semnificativ puterea motorului, pentru a împiedica poluarea.

Însă, camionul oprit de poliția daneză, deși avea sistemul SCR defect, funcționa la putere maximă, deoarece acesta avea montat un emulator AdBlue în torpedo, cu scopul de a păcăli soft-ul camionului și a nu tăia din putere.

De asemenea, în buzunarul pantalonilor șoferului, agenții de poliție au găsit un magnet mic, dar foarte puternic, care poate fi folosit pentru a manipula tahograful.

VEZI ȘI: Șofer de camion polonez amendat pentru manipularea tahografului în Danemarca

Astfel, șoferul a primit o amendă de 6.000 DKK (800 de euro) pentru magnetul din pantaloni și una de 7.500 DKK (1.000 de euro) pentru utilizarea emulatorului AdBlue.

La rândul său, transportatorul a primit o amendă de 12.000 DKK (1.600 de euro) și una de 15.000 DKK (2.000 de euro). În plus, acesta a trebuit să suporte costul reparației sistemului SCR al camionului la cel mai apropiat atelier autorizat.

În total, cuantumul amenzilor date de ofițerii de poliție danezi a fost de 40.500 coroane daneze.

Follow #infotrucker