ȘtiriUtilitare ușoare

O utilitară Tesla? Elon Musk face trimitere către o colaborare cu Mercedes

Elon Musk nu exclude o utilitară Tesla. Totul a pornit de la o discuție pe Twitter, rețeaua de socilizare pe care directorul Tesla o frecventează, relatează Interesting Engineering.


Un posesor de Model S a menționat că n-ar fi rău ca Musk să dezvolte și o utilitară Tesla.

O utilitară Tesla? Elon Musk face trimitere către o colaborare cu Mercedes

Directorul producătorului american a reacționat în scurt timp și a răspuns provocării: „Poate ar fi interesant să colaborăm cu Daimler/Mercedes pentru o versiune electrică Sprinter. Este un model bun. Ne vom informa.”

Viitorul Mercedes-Benz eSprinter (versiunea electrică a tradiționalului Sprinter) va fi lansat în 2019, iar producătorul german deja a venit cu informații importante.

În primă fază, utilitara va fi oferită doar în versiune furgon de 3.5 tone masă maximă autorizată. Volumul disponibil va fi de 10.5 metri cubi, iar sarcina maximă va fi de 900 de kilograme.

Cu o baterie de 55 kWh, eSpinter va fi capabil să parcurgă până la 150 de kilometri cu un singur plin al acumulatorilor. Motorul electric oferă 85 kW și 300 Nm, iar viteza maximă poate fi de 80 km/h sau 120 km/h, în funcție de necesități.

Revenind la o posibilă utilitară Tesla, reprezentanții Daimler nu au dorit să comenteze dacă sunt deschiși la o posibilă colaborare cu producătorul american.

VEZI ȘI: Batiste Pascalin trece la conducerea diviziei Mercedes-Benz Vans România

Cu toatea acestea nu trebuie omis faptul că în trecut, Daimler a deținut acțiuni la Tesla.

Dacă Tesla își va adăuga într-adevăr în portofoliu o utilizară electrică, aceasta va avea de înfruntat o concurență importantă pe piață, formată din Volkswagen, MAN, IVECO, Mercedes-Benz, Renault și Nissan.

Din aceeași categorie...

Back to top button