O viața pe drumuri: Vinicius de Moraes din Brazilia

Cariera de șofer profesionist implică petrecerea unei părți importante din viață pe drumuri, în parcări etc. Rutina de zi cu zi variază de la țară la țară sau de la continent la continent, însă oriunde te-ai afla un singur lucru rămâne neschimbat: pasiunea de conduce.

În 2012, Vinicius de Moraes batea 47.000 de candidați în etapa locală din Brazilia în concursul șoferilor organizat de Scania câștigând o excursie acasă la „Regele“ șoselelor, în Suedia la Södertälje pentru a testa noi camioane. După câștigarea concursului, Vinicius spunea: „Cred că experiența mea și calmul au făcut diferența în momentele decisive din concurs. Am condus camioane timp de 15 ani și această experiență ma ajutat să depășească situațiile dificile în timpul testelor.“

O viața pe drumuri: Vinicius de Moraes din Brazilia

Acordă multă atenție camionului

Un șofer bun alocă timp camionul pe care-l conduce pentru mici verificări de rutină. Până la urmă este vorba despre siguranța ta, a celor din jur și a bunurilor transportate, astfel că, acestă rutină care trebuie să vină din pasiune pot ține la distanță problemele. Vinicius de Moraes are un Scania R420 și este șofer la compania de transport Hercules Express, ce are un contract cu grupul francez Citroen/Peugeot pentru transportul pieselor de schimb pe ruta São Paulo – Argentina. Acest traseu este efectuat în două săptămâni cu tot cu drumul de întoarcere și controalele și actele vamale.

Pe drumul cele mai multe ori

Având în vedere că este tot timpul pe drumuri, Vinicius rămâne în contact cu familia și prietenii prin intermediul mail-ului pe care-l verifică în benzinăriile care au conexiune Wi-Fi și prin intermediul telefonului mobil. În medie, sta acasa în jur de 4 sau 5 zile pe lună, restul zilelor fiind petrecute în cabina camionului, pe drumuri. De multe ori se simte singur dar trece peste acestă stare ascultând muzică, plimbându-se la obiective turistice în drum în orele de pauză.

Follow #infotrucker