Știri

O zi fara accidente rutiere, o initiativa a Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie

Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie (AVAC Romania) propune declararea  la 10 august 2011 a unei zile fara accidente rutiere. Actiunea, demarata cu mai multe ONG-uri, are ca scop sensibilizarea participantilor la traficul rutier, astfel încât ziua de 10 august sa conduca la îndeplinirea obiectivului propus si anume o zi fara accidente rutiere.

AVAC va initia si demersul necesar ca aceasta zi sa fie instituita oficial si pe plai international.

O zi fara accidente rutiere, o initiativa a Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie

AVAC, isi propune organizarea acestei actiuni in ziua de 10.08.2011, cu scopul declarat de sensibilizare a participantilor la traficul rutier, astfel incat printr-un comportament adecvat si civilizat in trafic, precum si prin respectarea tuturor regulilor de circulatie, sa conduca la indeplinirea obiectivului propus si anume: “O zi fara accidente rutiere”.
In fapt, actiunea noastra va consta in atragerea atentiei cetatenilor care inteleg si promoveaza mesajul nostru angajament, prin atasarea la oglinda sau la antena autovehiculului a unei panglici-banderola de culoare alba, se arata într-un comunicat.

Indemnul nostru se adreseaza deopotriva, pietonilor, biciclistilor, motociclistilor, automobilistilor, precum si tuturor celorlalti participanti la trafic, care sunt rugati cu aceasta ocazie, sa marcheze evenimentul prin purtarea unei banderole sau imbracaminte de culoare alba.

Avem convingerea ca impreuna, prin aceasta actiune, vom contribui la constientizarea cetatenilor in vederea respectarii regulilor de circulatie, ceea ce va duce la cresterea sigurantei rutiere precum si la reducerea numarului accidentelor de circulatie.

sursa: dcnews.ro

Din aceeași categorie...

Back to top button