ExclusivȘtiri

Oare ce ar trebui spus când ar trebui să tăcem?

Nimic, evident! Totuşi, ne grăbim să strigăm în gura mare că suntem maltrataţi şi violaţi sentimental de organele de control din diferite ţări europene, binenteles noi fiind nişte creştini adevăraţi care nu au participat vreodată la nicio orgie, dar am auzit că ar fi interesant.

Ciudată reacţie avem când organele de control ale unei ţări din vest hotărăsc să facă un control de rutină, să mai vadă şi ei dacă nu cumva sunt cabinele camioanelor pline, când ar trebui să fie goale.

Oare ce ar trebui spus când ar trebui să tăcem?

Noi, corecţii imediat reacţionăm. Normal! Dacă ajung aia să ne controleze nici nu ştiu mai întâi pentru ce să îţi dea amendă. Pentru droguri? Pentru emulator AdBlue? Pentru că nu efectuezi repausul săptămânal normal într-un spaţiu adecvat? Pentru că ai probleme tehnice la camion? Pentru că ai două cârduri? Pentru că foloseşti magnet?

Nu, nu ştim noi d-astea. Cine boss, noi? Nu, niciodată!

Nu folosim, nu ne jigniţi cu chestii de genul ăsta, noi facem 17.000 km per luna în program ca se leagă bine cursele.

Vaaaai, şi nenorociţii ăia de la poliţia federală belgiană fiind cu adevărat nişte violatori de sentimente au pus ei probe mincinoase la locul faptei. Au montat emulatoare, au pus telecomanda unor camioane… ăştia chiar plantează probe că să poată amenda. Abuz! Abuz! De trei ori abuz!

Chiar mă gândesc cum pot dormi controlorii ăştia noaptea ştiind că au găsit emulatoare AdBlue puse de ei camioanelor româneşti, ce oameni fără inimă. Oare nu se gândesc că plantând telecomenzi pentru manipulare tahograf fac un abuz şi o să-i bată D-zeu şi câţiva sfinţi?

Sunt de acord, nişte ordinari sunt ăştia de la poliţia belgiană.

Ne-au rugat insistent să mergem să lucrăm la ei în ţara pe 70 eurocenţi per km, ba chiar ne-au ameninţat că dacă nu o facem, ne pun emulatoare şi droguri în cabine cu forţa.

VEZI ȘI: Control de proporții al belgienilor în parcarea de camioane din Zeebrugge (VIDEO)

Unde mai este fair-play-ul în Europa asta, domnule? Să distrugi visele de copii ale unor aşa-zişi patroni români cu 2-3 capete tractor de a nu îşi putea lua vreun bolid de genul AMG, Brabus sau M, anul ăsta, îmi pare cel puţin sfidător.

Unde vă este umanitatea domnilor poliţişti belgieni care aţi umilit o întreagă parcare prin controlul dumneavoastră inopinat, nu aţi dat şansa la băieţi să strângă gunoaiele pe care le tot aruncă de ani de zile în Zeebrugge. Să nu daţi şansa băieţilor de a strânge hainele puse la uscat în faţa cabinelor?

Păi e frumos mai controlorilor? E frumos ce faceţi voi? De ce nu anunţaţi înainte să veniţi? Aveţi ceva cu noi şi se vede. Ne vreţi afară din Europa, doar că noi promitem să revenim şi să muncim pe bani mai puţini şi în condiţii mai mizere, doar aşa în ciuda voastră. Sîc!

Lasă că ne facem noi mari şi ne cerem drepturile, că ne trataţi ca pe slugi, chiar aveţi tupeu să ne obligaţi să mergem la hoteluri, să dormim în paturi. Păi ce condiţii sunt alea? Voi ştiţi ce greu e să prăjeşti ceva într-o cameră de hotel cu butelia de camping? În cabină, măcar nu pornesc senzorii ăia anti-fum.

Deja exageraţi vă spun şi promit să vă pârăsc la UNTRR ca să poată să iasă şi ei cu un comunicat format din de-acum celebrele” suntem”: suntem abuzaţi, suntem ţinta unor interese, suntem acuzaţi pe nedrept de concurenţă neloială.

Noi camionagii protestăm vehement împotriva abuzurilor la care ne supun vesticii. Terminaţi odată cu telecomenzile alea plantate la tahografe, noi suntem oameni credincioşi, profesionişti. Gata! Nu ne mai maltrataţi atât!

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare… sau nu.

Aici, Ilie! Over and out!

Din aceeași categorie...

Back to top button