Știri

Rail Cargo Group și ASFINAG fac utilizarea RO-LA mai facilă și atractivă

Rail Cargo Group și ASFINAG au început o colaborare prin care vor să facă utilizarea servicului RO-LA mai facilă și atractivă.

Mutarea transportului de mărfuri de pe drum pe calea ferată este crucială, în special în zonele foarte afectate de trafic, precum Tirol.

Rail Cargo Group și ASFINAG fac utilizarea RO-LA mai facilă și atractivă

Cu peste 9.300 de angajați și puncte logistice în toată Europa, Rail Cargo Group (RCG) este parte a ÖBB și una din companiile cele mai importante în ceea ce privește logistica feroviară.

Cele mai importante proiecte ale grupului RCG sunt cele care au contribuit la mutarea transportului rutier pe calea ferată în zone precum Inntal și Wipptal din Tirol, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a traficului greu în zona Tirol.

Spre exemplu, RO-LA (Rollenden Landstraße) este varianta cea mai eficientă pentru transportatorii rutieri în cazul interdicțiilor sectoriale de trafic din Tirol.

Acum, cooperarea dintre ÖBB și ASFINAG fac utilizarea transportului pe calea ferată mai atractiv și mai ușor. Pe portalul www.go-maut.at, al ASFINAG, transportatorii rutier pot vedea care este programul RO-LA, care este gradul de încărcare și pot face direct rezervări cu un singur click.

ÖBB Rail Cargo și ASFINAG fac utilizarea RO-LA mai facilă și atractivă

Pentru ASFINAG acest parteneriat vine ca parte a programului de reducere a emisiilor de CO2 și de găsirea unor noi soluții pentru a reduce traficul greu în Tirol și alte zone turistice ale Austriei.

VEZI ȘI: Din 2021, Austria crește taxa de drum pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone

În afara soluțiilor prietenoase cu mediul, ROLA vine și cu alte avantaje. Astfel, când camionul se află încărcat pe tren șoferii își pot efectua pauzele de odihnă și apoi își pot continua imediat drumul.

Pe calea ferată nu există ambuteiaje rutiere și timpul de transport este mai scurt.

De asemenea, se fac economii de combustibil și nici nu se plătesc taxe de drum. În plus, RCG a și redus în această perioadă tarifele.

În acest moment, în Austria există trei rute RO-LA, două din Wörgl către Italia, și una din Wels către Slovenia:

  • Wörgl – Brenner
  • Wörgl – Trento
  • Wels – Maribor

Din aceeași categorie...

Back to top button