Logistica

ÖBB și autoritățile din Kärnten dezvoltă un “port uscat” în Villach-Fürnitz

ÖBB și autoritățile din Kärnten transforma parcul logistic din Villach-Fürnitz într-un “port uscat”, care să deservească porturile din Triest și Kope.

Un port funcțional nu înseamnă doar apă și vapoare. Este nevoie și de soluții logistice care să ofere servicii adaptate companiilor care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

ÖBB și autoritățile din Kärnten dezvoltă un “port uscat” în Villach-Fürnitz

Centrul logistic Austria Süd din Villach-Fürnitz va beneficia de investiții substanțiale din partea companiei de căi ferate din Austria (ÖBB) și a autorităților locale din Kärnten pentru a transforma parcul logistic într-un “port uscat” care să deservească porturile din Triest și Koper, aflate în apropiere.

Actualul terminal de containere va fi modernizat, extins și transformat într-un hub logistic internațional care să deservească refiunea Alpe-Adria.

Hub-ul logistic se află la doar 185 de kilometri de portul Triest și va prelua toate serviciile necesera operatorilor portuari, de la depozitare, cântărire, încărcare – descărcare containere, formalități de import – export și inclusiv reparațiile necesare în cazul deteriorării containerelor.

Dezvoltarea terminalului este susținută și de de coridorul feroviar dintre Fürnitz și portul Triest la a cărui modernizare lucrează ÖBB , dar și de legăturile rutiere dintre Villach Süd și porturile de la Marea Adriatică.

Poziționarea strategică a zonei Kärnten este valorificată și de compania de transport și logistică DB Schenker, care dispune de un spectru de soluții multimodale moderne – de la clasicul transport cu trenul și până la soluții complexe de transport rutier, feroviar și naval.

VEZI ȘI: DB Schenker utilizează instrumentul BinPACKER pentru o încărcare mai eficientă

Autoritățile din Kärnten și-au propus ca “portul uscat” Villach să devină un pod logistic între zona centrală a Eruopei și cea de sud-est. Potențialul zonei a fost simțit deja de companii din Germania, Italia sau Statele Unite precum Infineon, Danieli & C, Bifrangi sau Microporous Product.

Pentru a facilita și mai mult dezvoltarea, autoritățile locale lucrează la un proiect care să transforme zona portului în zonă liberă și la o serie de proiecte legislative care să permită desfășurararea rapidă a tuturor formalităților vamale, indiferent de zona din care ajung aici mărfurile.

Din aceeași categorie...

Back to top button