LogisticaȘtiri

Ofertă fermă din partea CMA CGM pentru achiziția NOL

După obținerea liniei de credit din partea unui consorțiu financiar, francezii de la CMA CGM a făcut o ofertă fermă de achiziție a Neptune Orient Lines (NOL) din Singapore.

În cadrul unei declarații din dimineața zilei de 7 decembrie 2015, compania franceză CMA CGM a anunțat că a făcut o ofertă fermă de 1.6 miliarde dolari SUA pentru achiziția Neptune Orient Lines (NOL), care a fost acceptată de principalul acționar al companiei, cel mai mare transportator de containere din Asia de Sud. Grupul Temasek Holdings, care deține 67% din acțiunile Neptune Orient Lines va primi 1.6 miliarde de dolari SUA. Acum, oferta francezilor mai trebuie acceptată și de restul acționarilor companiei din Singapore. Pentru a se concluziona, pe lângă aprobarea celorlalți acționari ai NOL, tranzacția trebui să obțină aprobarea antitrust din partea autorităților din domeniu.

CMA CGM este singura companie care a negociat achiziția Neptune Orient Lines (NOL), după ce grupul danez Moller-Maersk s-a retras din cursă. Potrivit Reuters, citând surse anonime, CMA CGM a obținut deja acordul unor instituții financiare – inclusiv HSBC, JPMorgan și BNP Baribas – pentru o linie de credit pentru realizarea acestei investiții uriașe. După finalizarea acestei achiziții, grupul francez va avea o flotă de 563 nave container și va produce o cifră de afaceri anuală de 22 de miliarde de dolari.

Ofertă fermă din partea CMA CGM pentru achiziția NOL

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button