LogisticaȘtiri

Comisia Europeană a aprobat achiziția TNT Express de către FedEx

Pe data de 8 ianuarie 2016, Comisia Europeană a aprobat în temeiul Regulamentului UE fuziunile economice, achiziția TNT Express de către FedEx Corporation, ambele companii oferind servicii de curierat la nivel mondial.

În urma unei investigații amănunțite deschisă în iulie 2015, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că achiziția TNT Express de către FedEx nu va da naștere la probleme de concurență, deoarece cele două companii nu sunt concurenți deosebit de apropiați și că entitatea rezultată în urma fuziunii va continua să se confrunte cu o concurență suficientă în toate piețele în cauză.

FedEx și TNT Express sunt două din cele patru așa-numiții „integratori” ce funcționează în prezent pe piața de curierat și coletărie din Europa. Integratorii sunt companii care controlează o rețea de livrare aeriană și rutieră de expediție și sunt capabile de a oferi un portofoliu larg de servicii de livrare. Ceilalți integratori de bază din Europa sunt DHL, detinuta de Deutsche Post, și din UPS din Statele Unite.

Comisia Europeană a aprobat achiziția TNT Express de către FedEx

Vă reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie 2015, Comisia Federală pentru Comerț din SUA a fost prima care a aprobat achiziția companiei olandeze TNT Express de către compania americană de curierat FedEx, valoarea extimată a acestui business fiind de 4.4 miliarde de euro.

Investigația Comisiei Europene
Ancheta în profunzime desfășurată de către Comisie în cazul preluarii de către FedEx a TNT Express a fost determinat de faptul că achiziția propusă ar reduce în mod substanțial concurența pe anumite piețe pentru livrările internaționale de colete mici, de până la 31.5 kg în Spațiul Economic European (EEA), și anume:

  • international intra-EEA, serviciile de livrare expres a pachete mici dintr-o țară EEA tot către o țară din EEA;
  • extra-EEA, servicii de livrare expres a pachetelor mici dintr-o țară EEA către o țară din afara EEA;

VEZI ȘI: Fuziunea dintre TNT Express cu FedEx a primit aviz pozitiv din State

Comisia a fost preocupată de faptul că în urma tranzacției, noua entitatea s-ar confrunta cu constrângeri concurențiale insuficiente din partea celor doi integratori rămași, DHL și UPS. O lipsa de constrângeri concurențiale suficiente ar putea duce la creșterea prețurilor pentru clienții business și consumatori.

Aceste preocupări au fost risipite de anchetă antitrust a CE. Aceasta a concluzionat că fuzinea propusă nu va împiedica în mod semnificativ concurența efectivă în EEA sau orice parte substanțială a acesteia.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button