ȘtiriTop News

Oficial: Șoferii au nevoie de Certificat COVID la încărcare, descărcare și realimentare, în Germania

Germania a aprobat regula 3G la locul de muncă. Șoferii de camion nu au nevoie de Certificat COVID pentru a conduce, dar acesta devine necesar la contactul cu alte persoane, de exemplu la încărcare, descărcare sau realimentare.

Germania va introduce la 24 noiembrie reguli foarte stricte privind accesul la serviciu, care se va face doar pe baza unui Certificat COVID care să ateste vaccinarea, vindecarea sau testarea. Asociația germană de transport și logistică BGL a clarificat ce înseamnă noile reguli pentru șoferii de camion.

Oficial: Șoferii au nevoie de Certificat COVID la încărcare, descărcare și realimentare, în Germania

”Potrivit ordonanței, vehiculele nu sunt considerate locuri de muncă. Astfel, șoferii care nu intră în contact cu alte persoane în timpul muncii lor nu au nevoie de certificat Covid. Totuși, imediat ce apare un contact cu o altă persoană, de exemplu la încărcare, descărcare sau realimentare, Certificatul COVID ar trebui să fie obligatoriu. De asemenea, este de presupus că regulile locale valabile la încărcare-descărcare vor acoperi aceleași cerințe”, a declarat Prof. Dr. Dirk Engelhardt, purtător de cuvânt al BGL.

Se confirmă astfel zvonurile conform cărora Regula 3G se va aplica și șoferilor de camion, inclusiv celor angajați la companii din străinătate care vor să încarce sau descarce în Germania.

VEZI ȘI: Statistică: Șoferii de camion pierd o oră pe zi pentru un loc de parcare și 4 la rampe

Potrivit regulilor, șoferii de camion care nu sunt vaccinați sau vindecați trebuie să se testeze pentru acces în locurile desemnate. Testele valabile sunt cele antigen (pentru 24 de ore) și PCR (pentru 48 de ore). Autotestarea nu este considerată ca dovadă suficientă.

Șoferii ar putea folosi însă autotestarea în fața unei persoane special instruite din companie, care ar putea certifica rezultatul. BGL cercetează în prezent posibilitatea folosirii centrelor mobile de testare.

Amenzile pentru companiile care nu respectă noile reguli privind accesul la locul de muncă pot ajunge până la 30.000 de euro. Măsura se va aplica până la 19 martie 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button