ȘtiriTop News

Oficial: Spania va interzice șoferilor să încarce și descarce marfa

Transportatorii din Spania și Ministerul Transporturilor au ajuns la un acord privind anularea grevei generale programate în această săptămână: printre altele, legea care va interzice șoferilor să încarce și descarce marfa va trebui să intre în vigoare în 6 luni.

Comitetul Național pentru Transport Rutier (CNTC) și ministrul Transporturilor din Spania au ajuns la un acord, vineri seara, privind anularea grevei programate în săptămâna Crăciunului.

Oficial: Spania va interzice șoferilor să încarce și descarce marfa

Ministrul a acceptat interdicția de a încărca și descărca marfa pentru șoferii de camion, precum și măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare la centrele logistice.

Legat de prețurile la carburant, va apărea o clauză de actualizare a tarifelor din contractele de transport. Ministerul a mai promis că nu va impune nicio taxă de drum nouă pentru camioane fără aprobarea CNTC.

De asemenea, a fost promisă o creștere a greutății maxime a camioanelor la 44 de tone, dar progresiv și numai în anumite specialități de transport.

VEZI ȘI: Din 2023, companiile de transport din Spania vor putea testa șoferii pentru consum de alcool și droguri

Potrivit acordului, legea care va interzice șoferilor de camion să încarce și descarce marfa în Spania va intra în vigoare în maxim 6 luni. Perioada va fi folosită de centrele de distribuție pentru a angaja personalul necesar.

Potrivit asociației FENADISMER, șoferul nu va putea efectua aceste operațiuni nici la sursă, nici la destinație. Sunt exceptate anumite specialități: transportul de mobilă pentru mutări, cisternele, transportoarele de mașini, vehiculele cu macarale, coletăria și micile livrări locale.

În aceste cazuri, transportatorul va primi o remunerație diferită de cea pentru activitatea de bază, care trebuie trecută pe factură. Nerespectarea acestor condiții ar urma să fie pedepsită de ministerele de Muncă și Transporturi.

Din aceeași categorie...

Back to top button