SustenabilitateTop News

Olanda a introdus zone de mediu pentru camioanele diesel

Conduceți camioane diesel în Olanda? Atunci este bine să știi că această țară a înăsprit politica de acces pentru camioanele diesel în zonele urbane.

Începând cu 1 ianuarie 2022, veți întâlni o zonă de mediu marcată cu violet în 15 municipalități din Olanda. În aceste zonele sunt permise numai camioanele diesel cu cel puțin clasa de emisii 6 (Euro VI). Camioanele diesel cu clasa de emisii 5 (Euro V) sau mai mică nu sunt permise aici.

Olanda a introdus zone de mediu pentru camioanele diesel

Clasa de emisii este un număr care indică cât de “curat” este camionul. Cu cât numărul este mai mare, cu atât vehiculul este mai puțin poluant.

Cele 15 municipalități din Olanda, care au o zonă de mediu violet, sunt: ​​Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Haga, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Maastricht, Maasvlakte Rotterdam, Rijswijk, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg și Utrecht.

Cei care conduc camioane diesel înmatriculate în Olanda pot verifica dacă au sau nu acces în zonele de mediu, la link-ul (partea de jos) – https://milieuzones.nl/vrachtautos. Șoferii care conduc camioane înmatriculate în alte state, trebuie să urmărească semnele și subsemnele de circulație.

VEZI ȘI: În 2021, transportul rutier a atins o cotă de piață record în Germania

De la 1 ianuarie 2025, municipalitățile pot introduce în orașe zone cu emisii zero pentru camioane. Astfel, în aceste zone vor putea intra doar camioanele electrice.

Există o perioadă tranzitorie pentru camioane și autoutilitare, pentru ca flotele să facă trecerea către un vehicul electric de livrare fezabil și accesibil. #infotrucker

Din aceeași categorie...

Back to top button