In FocusTop News

Olanda: Acțiune amplă de control a transportului rutier în Aalsmeer

Diferite servicii de control au efectuat o acțiune amplă de control a transportului rutier în Aalsmeer, Olanda. La aproape 50% din camioanele controlate au fost constate încălcări.

Marți, 14 februarie, mai multe servicii de control au organizat o acțiune amplă de control a transportului rutier în Aalsmeer. Pe lângă Inspectoratul de Mediu și Transport (ILT), au participat la acțiune și Departamentul de infrastructură al Unității Naționale, Inspectoratul olandez al muncii și Agenția Națională de Trafic Rutier (RDW). De asemenea, la acțiune au luat parte și observatori din Polonia și Lituania din partea Autorității Europene a Muncii (ELA). Scopul acțiunii comune a fost, pe lângă aplicarea normelor privind transportul rutier, schimbul de cunoștințe și experiență.

Olanda: Acțiune amplă de control a transportului rutier în Aalsmeer

În total, au fost verificate 28 de vehicule. Acestea au fost atât camioane olandeze, cât și străine, din interiorul și din afara Uniunii Europene.

Fiecare serviciu a utilizat propria autoritate de control.

Printre altele, acestea au controlat timpii de condus și odihnă, utilizarea tahografului, licențele de transport, starea tehnică a vehiculelor, supratonaj, fixarea corespunzătoare a încărcăturii, permisele de conducere și competența profesională, angajarea ilegală, salariile, directiva privind ocuparea forței de muncă și detașarea, practicile ilegale și exploatarea.

Rezultate acțiunii de control

Au fost constatate încălcări la 12 din cele 28 de vehicule verificate. Acestea au constat în probleme tehnice ale vehiculului (4), supratonaj (1), încălcări minore legate de utilizarea tahografului (8) și lipsa unei licențe de transport (4). Pentru aceste infracțiuni a fost întocmit un proces-verbal sau un proces-verbal de amendă.

VEZI ȘI: Cummins dezvoltă un nou sistem de propulsie electrică

În plus față de încălcări, în timpul acțiunii de control a fost detectată o suspiciune de fraudă cu beneficii. De asemenea, Inspecția Muncii desfășoară investigații suplimentare în cazul a două companii ca urmare a celor constatate.

Acțiune de control organizată sub Roadpol

Acțiunea a fost organizată în cadrul Roadpol, la solicitarea ELA (Autoritatea Europeană a Muncii), de către Departamentul Infrastructură al Unității Naționale. În cadrul acesteia, agențiile de aplicare a legii din statele membre ale UE colaborează pentru un sector al transportului rutier sigur, echitabil, social și durabil din punct de vedere ecologic.

Acestea fac acest lucru, printre altele, prin armonizarea aplicării legii și schimbul de cunoștințe, schimbul de informații, formarea și educația. De asemenea, ECR (Euro Control Route) efectuează în fiecare an mai multe controale comune privind, printre altele, timpii de conducere și de odihnă, manipularea tahografului, transportul de substanțe periculoase și starea tehnică a vehiculelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button