Știri

Olanda are cel mai mare procentaj de șoferi de camion tineri din Europa

Față de alte țări din Europa, Olanda are încă relativ mulți tineri interesați să devină șoferi de camion, meserie ocolită în general de cei sub 25 de ani.

Condițiile de lucru mai decente și camioanele în general bine echipate atrag mulți tineri olandezi spre profesia de șofer de camion. Astfel, Olanda are cel mai mare procentaj de șoferi de cel mult 25 de ani (13% din total), aproape dublu față de media din Europa.

Olanda are cel mai mare procentaj de șoferi de camion tineri din Europa

Conform statisticilor IRU, Olanda este urmată de țara vecină Belgia, în care 11,5% dintre șoferii de camion sunt tineri sub 25 de ani. Lituania are și ea un procent al tinerilor de 10,9%. Nici România nu stă rău în acest clasament, cu un procentaj de 9,6%, la egalitate cu Norvegia.

VEZI ȘI: Girteka se îndreaptă spre șoferii din India, Filipine, Kîrgîzstan și Uzbekistan

Polonia, o țară cu o cotă de piață importantă în transportul rutier de marfă din Europa, are un procentaj al șoferilor tineri sub media continentului, de doar 6,2%. Sub Franța, unde procentajul este de 8%, dar peste Italia (5,7%).

Cel mai rău stau Marea Britanie, Danemarca și Portugalia. În aceste țări, tinerii sub 25 de ani reprezintă mai puțin de 3% din numărul total de șoferi de camion. Germania și Spania nu sunt nici ele prea departe, cu procentaje sub 5%.

Din aceeași categorie...

Back to top button